Djosiriss Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Witam , przy prędkości około 90km/h wbiłem się w krawężnik prawa przednia felga pękła. Kiedy chciałem odkręcić koło lata niesamowicie do przodu i do tyłu i skrzypi na tyle iż ciężko je odkręcić . Po wymianie koła są dalej luzy. Ciężko jechać małą prędkościa a przy hamowaniu auto tak jakby giba się do przodu i wraca do tyłu. Co w zawieszeniu mogło ulec uszkodzeniu ?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Ja bym sprawdził drążki, kierownica Ci drży? Może coś na kielichach się wygięło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djosiriss Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 kierownica jest w porządku . Ledwo dojechałem do warsztatu 30km/h . Napewno śruba wachacza została wystrzelona . Do wymiany tuleje , dwa sworznie wachacza i najprawdopodobniej cały wachacz. Ciekawe jakie będą koszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom91 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 za cały wachacz zapłaciłem 210 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Przy takiej prędkości wahacz napewno sie zgiął, wiec zmieniaj cały. Koniecznie po tym zrób geometrie , bo takie uderzenie zawsze może jeszcze cos podgiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil94 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Ja po przygodzie z krawężnikiem miałem alufelge do wymiany, wahacz, prostowane sanki i napinacze pirotechniczne bo samochód uznał, że je odpali. U mnie reszta była OK i problemów z okręceniem koła nie było, koszta pewnie wysokie, napisz ile zapłaciłeś i dokładnie co wymieniałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revolta Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 u mnie przy spotkaniu z krawężnikiem i to w dodatku na naciśniętym hamulcu miałem felgę do wyrzucenia i tylko tuleję wahacza do wymiany. felga 180 i 30 zł tuleja z robocizną. Objaw był właśnie taki że koło uciekało przód-tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi