eze Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam. Ostatnio mam problem z odpalaniem mojego scenica 1.5dci odpala za drugim razem czasami za pierwszym albo wcale :/ raz zostalem zmuszony zeostawic samochod w pracy. Do meritum. Po problemach z alternatorem (wymiana rolki i paska u mechanika) scenic odpalil ale jakos dziwnie i po zgaszeniu wjechalem na warsztat i mechanik stwierdzil ze to czujnik polozenia walu. Podlaczyl pod komputer i wyskoczyl blad camshaft sensor. Dzisiaj wymienilem czujnik na nowy niestety nic sie nie zmienilo dalej pali za drugim razem. Przy pierwszej probie strasznie buja autem a za drugim pali na dotyk. Dolaczam filmik z calego zajscia Trzeba jeszcze nadmienic ze nie mam zbyt wielkiego pojecia o mechanice samochodowej ale srube odkrecic potrafie Pozdrawiam. http://www.youtube.com/watch?v=VG88YYnI1SA&feature=youtu.be Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 blad camshaft sensor. Czujnik wałka rozrządu, ten wymieniłeś?Wyczyść czujnik położenia wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Wymieniłem czujnik położenia wału. Ten przy skrzyni przykrecony na dwie śrubki. P.s wybaczcie brak polskich znaków nie zawsze mam klawiaturę z polskim znakami. Edytowane 30 Maja 2013 przez eze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Wiesz co oznacza "blad camshaft" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Wiem że popełniłem gdzieś błąd i obawiam się że to był błąd w tłumaczeniu. Dlatego jest jak jest. Zdążyłem się domyślić że wymieniłem zły czujnik. Dlatego też proszę forumowiczów o pomoc. Kolego, jeżeli możesz mi pomóc to bardzo proszę. Będę niezmiernie wdzięczny jeżeli lopatologicznie wytlumaczysz mi co i jak. Mam tylko nadzieje że będę w stanie sam wymienić wadliwy czujniki i zostanę bohaterem we własnym domu. Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Czujnik powinien być nad cylindrem nr.1 (liczymy od koła zamachowego). Niestety nie mam takiego silnika i dokładniej nie potrafię wskazać nie widząc, na zdjęciach jakie znalazłem w sieci też tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Dzięki wielkie za pomoc. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 W 1,5 dci czujnik ten znajduje się przy rozrządzie. Możliwe, że podczas wymiany paska osprzętu mechanik zruszył wtyczkę od tego czujnika. Czujnik ten bierze udział tylko podczas rozruchu silnika. Na załączonym rysunku oznaczony nr. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Sorki za wprowadzenie w błąd, ale co silnik to jest inaczej, pogubiłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszy Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Witam Odgzrewam temat ale brak informacji czy i jak usterka została usunięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Usterka została usunięta. Okazało się że przestawił się rozrząd. Wymiana pomogła i auto odpala na dotyk. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi