DrNO Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 no i sie stalo... w Kraku od 13 z minutami pada snieg stan na drogach i stan kierowcow... nooooo drogi zasniezone i oblodzone, zrobila sie taka lodowa tarka. jest slisko, ciagle pada. ale najgorsze jest to ze bylo zapowiadane a co 5ty kierowca ma LETNIE!!!!!!!... ziomek stoi przedemna na swiatlach... zielone, wszyscy ruszyli a koles stoi... tzn nie do konca :) jedzie w bok, przodem, tylko pogratulowac. tez piekna akcje widzialem na moim "ulubionym" przejezdzie tramwajowym: wjechal samochod, ClioII przedemna i stoi bo sznur przez aleje wolno sie toczy, przyjechal tramwaj na przystanek, przeladowal towar i rusza w Clio, zatrzymal sie, dlugie, dzwonek i dawaj ile wlezie... koles z Clio spokojnie wysiadl podszedl do motorniczego, porozmawial, wsiadl do autka i niespiesznie sie oddalil :) tramwajarze w Krakowie to chamy (z grubsza ujmujac), autobusiarze sa mili, ale Ci drudzy mieli swego czasu kurs kultury na drodze :) a tak to u mnie Krakow wyglada zza okna: [ obrazek klikajny ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 A u mnie ani citutkę śniegu :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 A u mnie ani citutkę śniegu :-| widoczki ladne.... u mnie na ta chwile tez zero sniegu, pewnie w nocy sypnie... edit 21:30 u mnie juz zasypane..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Na południe od Żywca sypie, aż strach. Dzisiaj byłem w Żywcu - tragedia, ulice nie odśnieżone, ślisko jak diabli, korki, ale nie widziałem stłuczek. Pługów tez. Teraz to wygląda tak Jak będzie tak dalej sypać to do rana będzie z 0.5m śniegu, już jest ok 10 cm, a intensywnie zaczęło sypać dopiero gdzieś ok 14-15. Jak na razie to nie widziałem żadnego pługu, drogi nie odśnieżone i nie posypane. Jak dalej tak będzie sypać to pewnie w niedzielę ruszą wszystkie wyciągi. Pozdrowienia dla narciarzy ****** Sorry najmocniej :-/ fotka poprawiona, ale teraz to jest z 20 cm śniegu i dalej sypie idę szuflować bo nie wyjadę :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 a mozesz zrobic linka do jakiegos wiekszego? bo na tej miniaturce malo widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 uć czysta, chociaz mrozi (-4) zobaczymy co przyniesie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ślask zasypany, przynajmniej u mnie, piaskarki przejechaly raz kolo 17, a potem sobie darowali, takze o tej porze juz wszedzie bialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Kurcze, panowie nie straszcie, ja sobie spokojnie siedze w bezsnieżnym Poznaniu, nie chce sniegu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReiL Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 potwierdzam ślask zasypany ,sypalo od 15 i teraz hest 11:30 i dalej sypie,plugi jezdza ale jakos slabo bo prawie roznicy niewidac pomiedzy drogami kaj jezdza i kaj nie jezdza,kolo godziny 17 widzialem 2 stluczki w samym zabrzu,o 11 byl spokoj ale drogi pozasypywane fest powyzej 50 = zwiedzanie pobocza,jak bedzie tak sypac do niedzieli a tak zapowiadaja to spod doma nie wyjade:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 No to teraz dosypało i dalej sypie ;-) Dzieciaki się cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 aktualizacja: w Krakowie nadal tragicznie zero odsniezania, nie spotkalem ani jednej piaskarki czy plugu, drogi tez nie wygladaja na posypane, sa zasypane. po przejechaniu polowy miasta stwierdzam, ze tylko jedna nitka (w strone miasta) al.29 listopada (krajowa 7ka na wawe) jest zasolona. reszta :) ja tam sie ciesze bo umiem sie poruszac po sniegu :) ale wiekszosc kierowcow to istna panika, strach i przerazenie... czemu nie ma kursow jazdy na sniegu i lodzie? obowiazkowych! :/ sytuacja aktualna: [ obrazek klikajny ] AKTUALIZACJA: teraz zaczelo sypac pozadnie :) [ obrazek klikajny ] FILM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 U mnie też sypie cały czas dość mocno. Dołączam swoją fotogalerię. Zdjęcia jeszcze gorące ;-) Nie dodaje mi zdjęć :cry: Dodam jak zniknie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 uć sypie od nocy, napadalo 5cm tego bialego cholerstwa;-) nie wiem jak na miescie, ale pod domem nic nie jezdzilo, nie sypalo. pozniej zrobie foty, jak wiecej napada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 U mnie jeździły pługi. Przez moją dzielnicę przejechały ze 4 razy w nocy [akurat tak się złożyło, że nie spałem] A teraz nonstop po centrum zasuwają. Widać jednak braki na bocznych uliczkach.. lód! Niby troszke pada śnieg, po nocy to musiałem megi naprawdę zdrowo odśnieżać z 15cm na dachu miałem. Ech zima przyszła.. ale ponoć na krótko - chociaż tyle dobrze! A co do letnich opon: to naprawdę niezłe są sytuacje na drogach. Dzisiaj stałem za ala ciężarówką/chłodnią.. chyba MAN, nie mógł podjechać pod górke o nachyleniu .. hm na oko chyba 15 stopni.. Z 4 próby robił, aż z rozpędu wybił.. na główną drogę i do tego driftem lekkim na lewą stronę. To zdarzenie akurat z godziny około 12 w Bytomiu. Trzeba przyznać, zima znowu zaskoczyła drogowców ale jakby nie patrzeć, mogło być gorzej.. Chyba?! :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ja tam w prognozy nie wierze, moim zdaniem bedzie dalej sypac... Teraz znowu zaczelo porzadnie, wlasnie wracalem z Katowic, jedynka cala w blocie posniegowym... Nie mowiac nic o bocznych w Katowica, u mnie w DG to samo. W koncu snieg W sobote zakladam trumne na dach i jade na deske :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi