Gatou Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam, kolegów Szukałem lecz nie mogę znalęść jakie powiny być przedziały ciśnienia w układzie klimatyzacji przy wyłączonej i załączonej klimatyzacji ? Pytam się z racji tego że klima w mojej megi się załacza lecz wogole nie chłodzi była, nabijana jakieś dwa miesiące temu . Posiadam interfejs diagnostyczny . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nie ma na to reguły - zależy od bardzo wielu czynników. Czujnik ciśnienia jest ustawiony tak że poniżej 2 barów lub powyżej 19 barów wyłącza sprężarkę .Więc prawidłowe ciśnienie musi znajdować się pomiędzy tymi wartościami.Z moich obserwacji - to przy temperaturze powietrza 25 stopni na wyłączonej sprężarce mam 6 barów a po uruchomieniu silnika w zależności od obrotów silnika do 14 barów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Co może wskazywać zwiększone ciśnienie podczas pracy klimatyzacji? W zeszłym roku uszczeliniłem układ klimatyzacji, podczas wakacji bardzo dobrze chlodził. Ostatnie dni są bardzo ciepłe (25c) na mojej zimnej północy i zauważyłem, że wentylator często pracuje na drugim biegu na postoju. Dzisiaj zmierzyłem ciśnienie w układzie i na wyłączonej klimie mam 6 bar, podczas włączonej - zależnie od nadmuchu 19 bar na wolnych obrotach, a podczas wyższych obrotów pojawiała się nawet wartość 22. Ponieważ mam laptopa od CLIPa ze słabym akumulatorem nie mogłem zaobserwować co się dzieje z ciśnieniem podczas jazdy. W zeszłym roku nie zaobserwowałem zbyt częstej pracy wentylatora chłodnicy na drugim biegu. Czynnika ubywa czy pop prostu w komorze silnika robi się za gorąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) safran, czy udało Ci się rozwiązać problem. Ja dzisiaj mam ciśnienie w załączonym układzie na poziomie 20 bar. Nie wiem czy to wina czujnika, czy coś innego. Jak było u ciebie? Edytowane 8 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 A u mnie z klimatyzacją cyrki. Nie odpisywałem wcześniej, bo ciśnienie w kłamie miałem 0 - rozciekła się chłodnica wody i żeby na szybko auto naprawić wymontowalem cały zestaw z pojazdu ze złomu. Czynnika klimatyzacji nie uzupełniłem, bo jakoś nie było po drodze do warsztatu z dobrymi cenami. Poza tym klimy w Szkocji za bardzo nie brakuje - sorry, taki mamy klimat! Trzy miesiące temu podczas przeglądu do rejestracji poprosiłem o napełnienie klimy i od tego czasu chłodzi. Wczoraj pani sanfran zameldowała mi "dziwnych rzeczach" na wyswietlaczu więc zobaczyłem błędy ABS, ręcznego i skrzyni biegów. Przewidywałem, co to moze być i po podpięciu CLIPa się nie okazało, ze mam rację: skorodowało mocowanie lewego przedniego czujnika ABS i komputer zwariował. Przy okazji sprawdziłem cisnienie w klimie: dalej jest wysokie, jak było. Trudno. Taki jego urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi