UFO Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Mam pytanie czy żarówki w kierunkowskazach (w instrukcji to symbol - PY21W) są symetryczne czy asymetryczne. Dokładnie chodzi mi o te malutkie wystające bolce czy są położone na przeciwko siebie (jak godz. 12.30) czy z przesunięciem (jak godz. 12.40) Chcę zakupić srebrne PHILIPSA świecące przy włączeniu na pomarańczowo ale nie wiem jakie kupić w sklepie są (jak godz. 12.40). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Powiem szczerze, że nie zwróciłem uwagi przy wymianie ale w sklepie poprosiłem żarówkę do kierunków pomarańczową, Pani podała i pasowała. Wydaje mi się że jest jakieś przesunięcie (12:40) ale nie dam se głowy uciąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 PY to są te "skośne", ale kto wie jak jest w lampie A jeśli chodzi o instrukcje, to w instrukcji do megane 1 jest, że mają być P21W (czyli "proste"), a u mnie akurat pasowały "skośne" :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Żarówki zgodnie z intrukcją PY21W 12v21W asymetryczne czyli 12.40. Żarówki Philipsa SilverVision już zakupiłem na fotce flasch oślepił i nie oddaje jak wygląda w rzeczywistości są one srebrne i świeca na pomarańczowo. Zostaną umieszczone w przednich lampach co spowoduje patrząc się z przodu efekt całości wszystkich przezroczystych żarówek, mnie osobiście drażniła ta pomarańczowa żarówka w kierunku. Dodatkowo postojówki diody superfluxy - kolor białe nadające efekt ksenonu jak są one tylko włączone. Fajnie ponieważ się nie przepalają w końcu to diody i kosztują 4 zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Miałem zarówno diodę (nie Dodę) jak i Philipsa SilverVision. Mnie też wkurzał ten pomarańcz. A tak wyglądało na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Dzisiaj wymieniłem, oto efekt: Żarówka w kierunkowskazie pomarańczowa: Żarówka w kierunkowskazie Philips SilverVision: Postojówki diody superfluxy - białe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi