Marcinex1233 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Mam pytanie jakimi i jaką ilością przykręca się osłonę dolną silnika i chłodnicy scenic II 1,9 TDI 131KM? Dziękuję z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 robiłeś przeszczep silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinex1233 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Nie poprostu kupiłem bez osłon i chcę dokupić osłony i chcę wiedzieć czym to się przykręca Edytowane 1 Lipca 2013 przez Marcinex1233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Osłona przykręcona jest w sumie jak się nie mylę 7 śrubami. 4 śruby trzymają całą osłonę i jeszcze 3 na jej połączeniu ze zderzakiem. Śruby M6, takie zwykłe + podkładki do dostania w każdym sklepie metalowym powinny pasować. PS. To raczej nie ten silnik :) Edytowane 1 Lipca 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Nie poprostu kupiłem bez osłon i chcę dokupić osłony i chcę wiedzieć czym to się przykręca no to jeszcze dokładnie sprawdź moc i oznaczenie silnika, bo to co wyżej napisałeś to z niemieckiej stajni jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinex1233 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Przepraszam za błąd dopiero kupiłem B) 1,9 dCi 131 KM 11.2008r. Dodano: 03 lip 2013 - 08:16 Osłona przykręcona jest w sumie jak się nie mylę 7 śrubami. 4 śruby trzymają całą osłonę i jeszcze 3 na jej połączeniu ze zderzakiem. Śruby M6, takie zwykłe + podkładki do dostania w każdym sklepie metalowym powinny pasować. PS. To raczej nie ten silnik :) Nie ma konkretów co do długości i rodzaju gwintu jak nie to serdeczne dzięki dziś pojadę i kupię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 oryginalnie to są śruby z gwintem M8, jednolite z podkładkami 3 z przodu, 2 pośrodku (po zewnętrznej stronie osłony) i 2 z tyłu przykręcone do sanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Nie ma konkretów co do długości i rodzaju gwintu Długością bym się tak nie przejmował, teraz już nie wiem jak to jest w oryginale, ale zawsze można przyciąć na długość, tam raczej problemu nie będzie, 20 mm w zupełności wystarczy. Gwint faktycznie M6, bo to nasadka 10. Jak zakupisz zwykłe śruby + podkładki do tego, to będzie to samo co oryginał, ale podkładki muszą być. Edytowane 25 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 długość gwintu 20 mm w zupełności wystarczy... o ile będzie do czego wkręcić, bo nakrętki lubią się obrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Co wy piszecie, jakie M8, idą zwykłe M6 o długości 25 mm ze zwykłym gwintem i stałą podkładką. Nasadka 10. Do M8 podchodzi nasadka 13. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 RAAACJAAA!!!! :) myślę M6, pisze M8 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) o ile będzie do czego wkręcić, bo nakrętki lubią się obrywać U mnie właśnie urwana jest jedna, ta z boku od prawego koła. Osłona trzyma się na pozostałych 6 śrubach. Jakoś nie mogę się zebrać, żeby to naprawić, skoro się trzyma. Nawet jeszcze nie wymyśliłem jak się za to zabrać i pewnie już tak zostanie :) . Ale wtopa, aniewa, dobrze piszesz :) Edytowane 3 Lipca 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 otworek obok i blachowkręt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 mrarek, tak właśnie zrobiłem. Jest pomysł to i robota idzie. Dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinex1233 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Wielkie Dziękuję wszystkim. Lada dzień zabieram się za mocowanie osłony chłodnicy i silnika. Temat do zamknięcia Osłona chłodnicy już przyszła mam nadzieję że dobra: Edytowane 4 Lipca 2013 przez Marcinex1233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi