Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Osłona dolna silnika i chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Osłona przykręcona jest w sumie jak się nie mylę 7 śrubami. 4 śruby trzymają całą osłonę i jeszcze 3 na jej połączeniu ze zderzakiem. Śruby M6, takie zwykłe + podkładki do dostania w każdym sklepie metalowym powinny pasować.

PS. To raczej nie ten silnik :)

Edytowane przez damiar

Nie poprostu kupiłem bez osłon i chcę dokupić osłony i chcę wiedzieć czym to się przykręca
no to jeszcze dokładnie sprawdź moc i oznaczenie silnika, bo to co wyżej napisałeś to z niemieckiej stajni jest

Przepraszam za błąd dopiero kupiłem B) 1,9 dCi 131 KM 11.2008r.

Dodano: 03 lip 2013 - 08:16

Osłona przykręcona jest w sumie jak się nie mylę 7 śrubami. 4 śruby trzymają całą osłonę i jeszcze 3 na jej połączeniu ze zderzakiem. Śruby M6, takie zwykłe + podkładki do dostania w każdym sklepie metalowym powinny pasować.

PS. To raczej nie ten silnik :)

Nie ma konkretów co do długości i rodzaju gwintu jak nie to serdeczne dzięki dziś pojadę i kupię :)

Nie ma konkretów co do długości i rodzaju gwintu

Długością bym się tak nie przejmował, teraz już nie wiem jak to jest w oryginale, ale zawsze można przyciąć na długość, tam raczej problemu nie będzie, 20 mm w zupełności wystarczy. Gwint faktycznie M6, bo to nasadka 10. Jak zakupisz zwykłe śruby + podkładki do tego, to będzie to samo co oryginał, ale podkładki muszą być.

Edytowane przez damiar

Co wy piszecie, jakie M8, idą zwykłe M6 o długości 25 mm ze zwykłym gwintem i stałą podkładką. Nasadka 10. Do M8 podchodzi nasadka 13.

• +1 1

o ile będzie do czego wkręcić, bo nakrętki lubią się obrywać

U mnie właśnie urwana jest jedna, ta z boku od prawego koła. Osłona trzyma się na pozostałych 6 śrubach. Jakoś nie mogę się zebrać, żeby to naprawić, skoro się trzyma. Nawet jeszcze nie wymyśliłem jak się za to zabrać i pewnie już tak zostanie :) .

Ale wtopa, aniewa, dobrze piszesz :)

Edytowane przez damiar

Wielkie Dziękuję wszystkim. Lada dzień zabieram się za mocowanie osłony chłodnicy i silnika. Temat do zamknięcia

Osłona chłodnicy już przyszła mam nadzieję że dobra: thumb_hosting_zdjec_1372916263__3301000143_2.jpg

Edytowane przez Marcinex1233