martello Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Od jakiegoś czasu zastanawiają mnie dziwne metaliczne dźwięki pojawiające się chyba z prawych kół (przedniego i prawego). Występują w momencie jak parkuję tyłem. Podjeżdżam pod miejsce, skręcając w lewo, następnie skręcam koła w prawo, żeby wjechać tyłem na miejsce parkingowe i w tym momencie pojawia się dźwięk jakby trzeszczała blacha. Podobny dźwięk wydaje z siebie stygnąca blacha po rozgrzaniu. Podobnie dzieje się jak zjeżdżam do garażu podziemnego. Zjazd ma wystające, skośne schodki (takie, żeby nie zsunąć się). Wtedy jadę powoli na hamulcu i z okolic prawych kół wydobywa się podobny dźwięk - jakby syk, tykanie zegara lub pękająca napompowana wcześniej torebka foliowa. Samochód ma niewiele ponad 30 tys. km, jeżdżę tak, aby oszczędzać zawieszenie. Ktoś spotkał się może z czymś podobnym? Może to blaszane osłony tarcz hamulcowych? Ale one są dobrze umocowane. Edytowane 1 Lipca 2013 przez martello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja bym stawial na repy amortyzatorow. Sa to gorny lozyska amortyzatorow. Najczesciej jak juz sa zuzyte to strzelaja podczas skretu kol na postoju. Regulamin 5.6 - pl-literki - damiar Pisałem z telefonu- ciężko o PL literki. Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inespew Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ostatnio przy przeglądzie nie dokręcili mi jednego koła i miałem podobne dźwięki jak u Ciebie. Sprawdź czy masz koła dokręcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi