martello Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Zauważyłem podczas mycia samochodu, że prawy, skrajny odpływ (od strony pasażera) w podszybiu jest jakby mniej wydajny od lewego, skrajnego i tych koło ramion wycieraczek. Tzn. lejąc wodę wyraźnie widzę, że z lewej strony znika ona natychmiast w otworku odpływowym, a z prawej dzieje się to zauważalnie wolniej. Mam tak od zakupu auta. Czasem mam wrażenie jakby woda w tym miejscu miała się przelać i wlać się do wnętrza. Samochód od zawsze parkuję w garażu i nawet w czasie jesieni nigdy nie miałem na podszybiu liści itp. zanieczyszczeń. Wykluczam więc ewentualne zapchanie. Zresztą z nabytej ostrożności często spoglądam na podszybie, zwłaszcza w okolicy otworów odpływowych. Czy ktoś może zauważył u siebie podobne zjawisko? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 A jeździsz po super czystych drogach :) Nie stawiasz auta na różnych parkingach (praca, sklepy inne wyjazdy) :) Zawsze coś może wlecieć do odpływu B) Przedmuchaj na szybko i zobacz czy się zmieni. Może akurat "ten typ tak ma" B) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 jeśli mowa o tych "mega odpływach" na podszybiu to często trzeba je czyścić bo byle brud z szyby wycieraczki sciągna i już sie zapycha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi