Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jak położyć kabel zasilający do wzmacniacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z poprowadzeniem kabla zasilającego (przekrój 33mm) z akumulatora do wzmacniacza. Jak przedrzeć się przez komorę silnika?

Jest kilka tematów poruszających ten teamt ale nigdzie nie jest to dokładnie opisane. Chinche i kable głośnkowe już poprowadziłem.

Z góry dziekuje za pomoc.

Dodano: 23 lip 2013 - 20:32

Oto instrukcja od MEGIGG1

"Przerabiałem ten temat tydzien temu niecałe i jest trudno. wkoncu sie wkur... i zrobilem jak koledzy mowili ale nie jest latwo 2 h czasu dlaczego bo jak dostrzezesz od strony kierowcy jest guma z wiazka kabli kolo ukladu kierowniczego od spodu. musisz albo ja naciac albo mocno podwazyc (gume) i wsunąć kabel ale to nie wszystk najpierw zaczynasz od odkrecenia akumulatora i wyjeciu go potem komputer odkrecasz kable odpinasz z zawleczek (3 sa) potem odkrecasz obudowe filtra powietrza wczesniej filtr powietrza . potem oslone akumulatora na ktorej lezał (podstawka plastikowa cala dziwne śruby dobrze ze sasiad mial nie sa to torx troche inne ale tez gwiazdkowe . wyjmujesz potem widać dolot rury do filtra powietrza pod ta podstawka tez demontujesz a na koncu odkrecasz rure wylotowa powietrza od filtra powietrza w gornej czesci . potem wyjmujesz z gómowych zaczepów obudowe filtra powietrza i cacywkoncu ukaze sie tobie malenka luka na 4 palce to wlasnie tam jest pęk kabli wychodzacych z kabiny (wiazka kabli) . i od strony kierowcy musisz sie pomeczyc by albo odchylić ta gumę albo delikatnie naciac uwazajac na kable (wiazke ) reszta troche sily by odgiac ta gume i przesunąć kabel do srodka silnika . innej metody nie ma a wszedzie jest ciasno i nie ma innej mozliwosci puszczeniakabla cyba ze sobie wywiercisz gdzies dziure ale gdzie jak niewiadomo gdzie natrafisz i na co . mnie zajeło 2 h plus 30 minut wykladania kabla pod tapicerka a na koncu podlanczanie do bezpiecznika i aku.}

Dodano: 28 lip 2013 - 20:58

Dysponuję ktoś planem ściany grodzowej, komory silnika w megane II?

Edytowane przez Bartek24