pawelo82 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Cześć. Mam mega problem!!! Wczoraj wieczorem padł mi aku, więc otworzyłem maskę i bezmyślnie zamknąłem centralny z pilota po czym wyjąłem aku i zamknąłem klapę, wszystkie zamki mam jak na złość uszkodzone( dopiero kupione auto i nie zdążyłem wymienić). Co teraz ??? jest jakiś sposób żeby otworzyć maskę nie posiadając dojścia od spodu z kanału?ewentualnie sposób na otwarcie drzwi, dało by radę wymienić wkładki zamka bez zdejmowania boczków??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Jest dokładnie taki sam problem opisany w takim samym aucie. Sprawa miała miejsce bodajże poprzedniej zimy. Padnięty aku w aucie i problemy z otwarciem maski. Jest możliwość taką maskę otworzyć. Są jeszcze i takie sposoby opisane w postach poniżej: http://megane.com.pl/topic/538-linka-od-klapy-silnika/page__view__findpost__p__271982 http://megane.com.pl/topic/36367-zamarzajaca-linka-otwierania-maski/page__view__findpost__p__281508 Jest też opcja, by spróbować zamki naprawić jak wielokrotnie sie to udało za pomocą kluczyka, WD40 i czasu. Zazwyczaj te zamki z racji nieużywania są zabrudzone i albo się nie ruszają, albo kręcą dookoła nie otwierając zamków. Psikniecie do środka zamka WD i próby rozruszania, często przynoszą dobre efekty. Czasami to jednak trwa około godziny. Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez gojgien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo82 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki bardzo. Zamki u mnie obracają się dookoła,zaaplikowałem WD i jest już jakiś minimalny postęp bo od pasażera już zamek odbija ale jeszcze nie otwiera, tak więc jest Nadzieja... i biorę się dalej za rozruszanie zamka. <><><><><><><><><><><><><><><> <><><><><><><><><><><><><><><> No i d...a blada. Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Zostaje mi chyba tylko młotek w szybę albo telefon do speca od otwierania(pewnie zawoła więcej niż używana szyba), bo nie wiem czy bym dał radę jakimś drutem przez szczelinę między drzwiami. Heh już widzę miny sąsiadów z bloku przy każdym z tych pomysłów... <><><><><><><><><><><><><><><> <><><><><><><><><><><><><><><> UUFFF Klapa otwarta wg instrukcji kolegi Renoamator(masz wielkie piwo) :) Autko odpalone :) Teraz trzeba naprawić zamki i będzie ok. HAPPY END Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Odgrzeję kotleta ciekawostką, być może. Podniesiony przód auta (chyba lewa strona). Koło zdemontowane. Otwieram drzwi, odpalam, wbijam 3 bieg, puszczam sprzęgło i wychodzę z auta nie zamykając drzwi, coś tam patrzę na obracającą się tarcze hamulcową. Jakoś tak dotknąłem drzwi kierowcy, które się zamknęły i słychać dźwięk ryglowania centralnego zamka. Zapomniałem o włączonej blokadzie centralnego która się uaktywnia po przekroczeniu chyba 5 km/h. I był by problem - silnik odpalony, drzwi zaryglowane a jedyny kluczyk w stacyjce. Fartem miałem okno od kierowcy otwarte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 która się uaktywnia po przekroczeniu chyba 5 km/h. Przy 10km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) 10km/h No nie byłem właśnie pewien przy ilu a jakoś tak człowiek nie zwracał na to uwagi. Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi