manek33 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam, mam taki problem, wymieniłem fotel kierowcy na sterowany elektrycznie z podgrzewaniem, wszystko pięknie sie udało, lecz aby kotrolka grzania foteli wyswietlała się w liczniku konieczna była korekta wsadu eepromu 24c16, życzliwy kolega z forum zmodyfikował mi wsad i po wgraniu do eepromu wszystko pięknie działało około pare godzin, potem zaczął licznik sie restartować, po restarcie trzeba było ponownie wybrać polski język itp. Kilka razy sie zrestartował, a teraz jest już zupełnie martwy, tak samo radio i nawigacja. Poprawiałem już luty, podmieniłem też eeprom na inny, poradźcie co robić, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Sprawdzić łączenie kabli w kostkach łączeniowych. Ewentualnie podpiąć inny licznik i sprawdzić czy będzie działać. Jeśli tak to wina leży po stronie licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Podłączyłem inny licznik i zadziałał. Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Obrabiałem dla manka eeprom do licznika a manek33 wysadził licznik w powierze :( Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Jak inny licznik działa to w tym spróbuj przeprogramować EPROM. Jak i drugi licznik padnie to pewnie CINAS_ wsadził Ci kod w wersji trial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Licznik naprawiony, dziękuje za podpowiedzi, pękł od grzania opór 1k, jak go mierzyłem to było ok bo go ściskałem końcówkami miernika. cinas_ - bardzo zabawna wypowiedź, tylko nie dla mnie :) ,ale Wielkie dzięki za pomoc. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi