endo.sz Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 witam mam taki problem otóż ,w moim samochodzie nie było klaksonu więc zacząłem szukać po kablach i znalazłem przecięty kabel w skrzynce bezpieczników ten biały z paskiem pomarańczowym ,złączyłem go i przy zgaszonym aucie sygnał działa prawidłowo.Problem zaczyna się kiedy odpalę samochód wtedy klakson się włącza i cały czas trąbi ,nawet jak zgaszę auto nie przestaje muszę iść i rozłączyć ten kabel biały proszę o pomoc silnik 1.9 rok 2003 andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Możliwe, że poprzedni właściciel ładnie namieszał w instalacji auta podczas montażu alarmu, ale to jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endo.sz Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 witam czyżby nikt niemiał takiego problemu? Dodano: 17 lis 2013 - 17:37 Witam dziś troszkę posiedziałem przy tym klaksonie no i na tym białym z pomarańczowym paskiem kablu w skrzynce bezpieczników w komorze silnika jak włączę zapłon jest ciągle 12v po zdjęciu poduszki i po odpięciu kostki od klaksonu w kierownicy dalej jest 12v na tym kablu w skrzynce w komorze silnika .Wiem że jeden koniec tego przeciętego białego kabla idzie do klaksonu + a drugi z tej białej kostki do kabiny tylko nie wiem gdzie, a później do kierownicy .Jedno co mi się udało naprawić po zdjęciu poduszki to to że zgasła lampka od poduszki,która cały czas się paliła była od niej odpięta kostka ,teraz po odpaleniu gaśnie :D .Jutro dalej będę szukał ,bo w środę mam przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) jeden koniec tego przeciętego białego kabla idzie do klaksonu + a drugi z tej białej kostki do kabiny tylko nie wiem gdzie, a później do kierownicy Drugi koniec tego przewodu jest podłączony pod kierownicą do złącza (czarne 6 pinowe złącze) - pin 4. Obok jest podłączony gruby czerwony przewód z bezpiecznika w skrzynce w kabinie (pin 3). Oba te piny są zwierane naciśnięciem przycisków klaksonu na kierownicy, dlatego dopiero po ich naciśnięciu na białym przewodzie powinno być 12 V. Sprawdź dokładnie tą wtyczkę pod kierownicą, co na poszczególnych pinach się pojawia przy różnych kombinacjach. Edytowane 17 Listopada 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi