rotaz32 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 wystarczy oczywiście z trzema (jak takie są - nie widziałem takich małych) , ja kupiłem niebieską kostkę i obciąłem ją tak jak w tym dokumencie po angielsku, ruszyło bez problemów, oczywiście w radiu włączasz aux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Misio. Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Chciałem podrzucić jeden filmik - może się komuś przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka12 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 i wszystko zrobione kabelek kupilem koncowka byla z wyjsciem na 6 pinow, ale akurat sie tam tyle miesci, wszystko gra i buczy dziekuje za porady !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 czytam sobie taki fajny wątek, w którym jakieś bystrzachy rozkminiły protokół komunikacyjny Tuner List i zmieniarki. Temat długi (ponad 50 stron) i dość trudny, dopiero się zagłębiam. Można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć. Ktoś to widział/czytał/wykorzystał? http://www.mp3car.com/vbulletin/hardware-d...g-controls.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Romek Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam po raz pierwszy na forum, prześledziłem cały temat i mam kilka pytań: 1. Moje autko Megane II Phase I 2003r. radio Tuner List, czy istnieje możliwość podmiany ( przeniesienia ) całego zestawu ( pilot / wyświetlacz / radio ) z Clio Grandtour 2008 ? Mógłbym wtedy bez problemów zrobić przeróbkę AUX w radiu Update List 2. Zastanawiam się nad zakupem radia Sony z obsługą ipoda, jak wygląda procedura instalacji w moim samochodzie ( czy trzeba kupić jakieś kable / przejściówki, ramkę obudowy radia ? ) dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 ramkę na pewno, i potrzebujesz specjalnego interfejsu do obsługi wyświetlacza i pilota ( o ile nie ma wtyczki w radiu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Romek Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 jeżeli chodzi o wyświetlacz to będę musiał go sobie darować, jedynie co, to widziałem na allegro interfejs który wpina się pomiędzy przewody od kostki iso radia i wtedy działa obsługa ze sterowania z kierownicy. Koszt niestety ok. 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Dzisiaj zakupiłem XCARlinka za 339 zł, jeśli ktoś chce namiary, dawać na priv. Podłączyłem "na gorąco" do swojej Megi, na szybko kilka wniosków: - czyta WMA, - czyta MP3 z różnym bitrate (zarówno CBR jak i VBR), - czyta 10 katalogów (CD1...CD10, z tym że dla pierwszych sześciu wyświetla nr na wyświetlaczu - CD1-CD6, dla następnych czterech już tylko samo CD bez numeru), - poziom dźwięku faktycznie nieco ciszej od CD i tunera, ale minimalnie, - bardzo dobra jakość dźwięku, dynamika itp. - jak ktoś się zastanawia (tak jak ja) to ujmę to tak: warto, warto, warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 szafir51, mam to cus już w drugim autku.Potwierdzam...warto.Zapomniałem juz dawno co to płyta CD. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Romek Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Jaka jest długość kabelka AUX? Gdzie najlepiej zainstalować interfejs? W schowku pasażera? Czy na półce obok miejsc na napoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kabelka AUX nie rozwijałem :) Po południu sprawdzę. Ale korzystanie z AUX to wg mnie trochę lipa, bo nie można zmieniać utworów pilotem. Ja zdecydowałem się na umieszczenie w schowku, w podłokietniku. Schowka pasażera nie chcę dziurawić. Gdybym nie miał podłokietnika, to bym właśnie w schowku pasażera zamontował ustrojstwo. Zastanawiam się jeszcze nad miejscem, gdzie jest złącze diagnostyczne (obok dziur na kubki). Można by wtedy w tej plastikowej zaślepce wyciąć otwór... pokombinuję może w sobotę, bo jak z pracy wracam to już ciemno i g* widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 kabel się spokojnie przeciśnie między podłokietnikiem a deską na łączeniu gdzie są tak jakby rogi podłokietnika i nie trzeba nic ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 szafir51, zamontuj w schowku pasażera i puść tyłem do radia.Trzeba tylko w tylnej ściance dziurke na kabel...żaden problem. bo nie można zmieniać utworów pilotem. jak nie można?Co za szajs kupiłeś?U mnie normalnie sterowanie działa przy kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Romek Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Mam pytanie dotyczące zmieniarki, załóżmy ze chcę odtworzyć utwór nr 76 czy muszę kolejno przeskakiwać pomiędzy kolejnymi czy jest jakiś skrót lub też wpisanie z panelu radia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 _Romek, nie ma skrótów...trzeba przewijać :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi