gerard Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam serdecznie, wracając dzisiaj z wakacji, pokolejnym przystanku i ponownym uruchomieniu silnika nie zapaliły się światła mijania oraz światło pozycyjne od strony pasażera. Wszystkie inne świecą. Czy to przypadek czy awaria jakiegoś bezpiecznika. Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 W pierwszej kolejności należałoby sprawdzić bezpieczniki. Oba znajdują się w skrzynce połączeń w komorze silnika, obok akumulatora. Jeśli są sprawne to następnie sprawdzić stan kostki PPA w tej skrzynce, często się zdarza, że styki śniedzieją i nie ma dobrego kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ewentualnie żarówki zrobiły papa. Miałem w swojej tak, że rok wcześniej wymieniłem 2 sztuki i obie przepaliły się w tym samym czasie. Proponuję zajrzeć do żarówek przed wybebeszeniem połowy auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Pozycyjne i mijania jednocześnie. To faktycznie rzadki przypadek. Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerard Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Panowie, to walnięte żarówki, jakto się stało nie mam pojęcia. Dwie mijania i jedna postojowa. Dzieki za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi