aszczeniak Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Witam Mój problem z meganką polega na wymianach tylnego łożyska. Co wymienie łożysko to nie zdąrzę przejechać nawet 4 tysięct i łożysko do wymiany. Co mam brać pod uwagę w wymianie? Czy to moze być wina piasty, źle wyważonych kół, opon ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Krzywa piasta,opona lub źle wyważone koło.Sprawdź sobie te elementy.Postaraj się o kogoś kto będzie jechał za tobą innym autem i niech obserwuje felerne koło czy nie "bije" na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Nic nie piszesz o sposobie montażu łożysk. Domyślam się, że wymieniasz same łożyska ze względu na obniżenie kosztów. Łożyska są wprasowywane na prasie czy wbijane młotkiem? Bo jak młotkiem i do tego źle nabijane to tyle wytrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ostatnio na polski rynek spłynęło dość sporo podrób łożyska Made in Romania i Bułgaria przez co zacierają się na potęgę i to nawet renomowane firmy typu SKF,SNR,Febi dlatego lepiej ściągać z np. Francji lub jak ja zrobiłem ściągałem łożyska do brata megane z Anglii (firmy PFI Made in USA...). Warto jednak sprawdzić wyważenie samej felgi oraz opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamil_basajew Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Witam, Nie chcę tworzyć nowego tematu a mam (pewnie dla wielu) banalne pytanie. Łożysko tylnego koła buczy niemiłosiernie i prosi się o wymianę. Z tego co wiem można wymienić samo łożysko ale widzę, że i tarcze będą niedługo do wymiany... Mechanik powiedział mi, że tarcze są już z łożyskami (jeśli kupiłbym nowe). Prosiłbym o prostą odpowiedź - czy jak kupię nowe tarcze to łożyska będą już w nich osadzone czy muszę kupić osobno tarcze i osobno łożyska? Z góry dziękuję za info ;) Na przyszłość pytanie zadawaj w jednym temacie. Aston76 Edytowane 8 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 To zależy jakie kupisz tarcze na tył. Bo są takie i takie na rynku (jedne mają już łożyska a drugie są bez łożysk dostępne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi