robmen Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witam wszystkich.Ostatnio mam problem z otwarcien drzwi za pomocą pilota, zamykać zamyka bez problemu ,ale już otworzyć to nie można . Raz na jakiś czas się uda ,ale to rzadkość. Wymieniłem już baterie w kluczyku ,ale problem nie zniknął. Czy ktoś może mi doradzić co może być przyczynął ,zgóry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A jak się ma sprawa zamykania z wnętrza z przycisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robmen Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 sprawdziłem czy da się otworzyci z wnetrza i sytuacja jest dokładnie ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Miałeś sprawdzić jak się otwiera przyciskiem w środku auta a nie jak działa pilot w środku auta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robmen Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 sprawdziłem przyciskiem z wnętrza i sytuacja jest taka sama ,a mianowicie zamykać się zamykają ,ale otworzyć to nie da rady,tylko coś pyka ale drzwi dalej zamknięte poradzicie z czym może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 W takim wypadku do sprawdzenia elektryka zamka. Zacznij od kostki w drzwiach - pierwszy z listy wspólnych elementów, które mogą być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robmen Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 ale masz na myśli drzwi od kierowcy? czy z obu stron trzeba sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Skoro nie działają wszystkie drzwi, a w sceniolu brak zamków typu MASTER i SLAVE, to musiałbyś sprawdzić wszystkie kostki, dlatego sądzę, że wcześniejsza porada jest nietrafiona i należy szukać bliżej UCH albo w nim samym.. Kostka przelotowa do drzwi kierowcy jest elementem wspólnym do otwierania szyb i regulacji lusterek, nigdy do zamków w drzwiach. Każde drzwi maja swój przelot, a w drzwiach kierowcy jest zamek tej samej hierarchii co w pozostałych, więc nie steruje on pozostałymi zamkami, by coś przez kostkę tych drzwi na resztę auta wracało. Wspólnymi elementami są odbiornik podczerwieni lub fal radiowych i UCH. Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi