ricardo24 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Przepraszam najmocniej!!!!! koleżanko!!!!!!!!!!!! ;-) też mi się tak wydaje!!!! zauważyłem ze tylko wporze zimowej mam takie objawy!!! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o kontrolkę z zygzakiem to ona nie jest tylko od wtrysku ale też od sondy lambda i wielu urządzeń elektrycznych/elektronicznych. A jeśli chodzi o kontrolkę ABS to zdaża się że potrafi się zaświecić ale przeważnie jest to wina nie łączącyck kostek. Tak było u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam serdecznie! Zima, grasują różne choroby, no i moja megi też cos dopadlo... Ma katare, psika, i cos jej dolega... Od 2 dni zauważyłem szarpanie.... od wczoraj do szarpanie jest silne, nie da sie jezdzic a do tego zapalila sie kontrolka EKG prosze o pomoc, co moze być mojemu autku :cry: Cewka? Wtrysk? Czujnik wtrysku? Przewody wtrysku? a może sprzęgło...? Pozdrawiam i czekam na opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 lampka ta sygnalizuje problem z układem wtryskowo-zapłonowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Czyli padl wtrysk?? Jak sie zapali kontrolka to az tak nie przerywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Nie koniecznie. Sam wymieniłeś co może być - posprawdzaj po kolei Może świeca jaka padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Okazało się, że pękła gumka Dokladnie wężyk podciśnienia. 5 min i naprawione Jakby co moge dac zdjecia można temat zamknąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jak możesz to wrzuć te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zdjęcia już gdzieś są jak i fotki samego czujnika też - trzeba tylko poszukać. Fakt, o tym zapomniałem, że taka usterka też daje takie objawy, bo łapie "lewe" (sory kolego modzie ;-)) powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektriko Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Wybaczcie, że odgrzewam zimne kotlety. Mam 2.0 8Vi ta kontrolka nie świeci wcale (według książki WKŁ powinna przy włączeniu zapłonu świecić się przez chwil kilka...) Sprawdzałem dziś wszystkie żarówki w desce i ta, odpowiadająca za podświetlanie kontrolki z zygzakiem(wg. książki WKŁ nr 11) wyglądała na sprawną... Coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 u mnie chyba się pali, zwrócę jutro na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektriko Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 nie świeciła, bo jej nie było teraz jest i świeci zaraz po uruchomieniu silnika. Po włączeniu zapłonu gaśnie po kilku sekundach. Włącza się po chwili pracy silnika. W lutym planuję jechać na regulację zaworów/wymianę rozrządu więc zobaczymy, co się dzieje. Trochę się tym nie przejmuje, bo wychodzi na to, że pół roku bez żaróweczki jeździłem... [ Dodano: 2008-01-08, 22:24 ] odgrzewając kotleta dalej. Wygląda na to, że kontrolka zaświeca się >3,5k obr. w przypadku problemów z czujnikiem prędkości. No i u mnie się zgadza. Wskazówka czasem wypoczywa przez kilka kilometrów, zdarza się jej latać jak głupiej od 0 do prędkości z którą się poruszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin84 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam mam Megane 2.0 8v z 1998r Mam ten sam problem z ta kontrolka przy odpaleniu zapali sie i gasnie jak powinna natomiast wlacza mi sie podczas jazdy gdy przekrocze predkosc ponad 135/140 km/h i sie swieci. Gdy zgasze auto i odpale jwst ok i tak w kolko to samo prosze o pomoc co cos co moze zaszkodzic autu czy mozna smialo pomykac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Na czerwono zaznaczony jest czujnik, od ktorego wychodzi gumowy wezyk Tutaj jest ten weżyk, który okazał się być pęknięty. Trzeba sprawdzić dokładnie, gdyż na pierwszy rzut oka wydawał się być ok. Sorki za zwłokę z fotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TicTacDDZ Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 hehe dzieki DAVE dokładnie to samo i nawet w tym samym miejscu pękła mi "gumka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi