malutenki28 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Witam serdecznie. Wiem, iż powyźszy temat w jakimś tam stopniu już się pojawiał, ale jeżeli możecie to proszę o pomoc. Jestem właścicielem renault megane II w wersji sedan, rocznik 2004, pojemność 1.4 benzyna. Od jakiegoś czasu przy zimnym silniku, jak i rozgrzanym, na wolych obrotach silnik szarpie, czuć że nierówno pracuje. Dodam, iż wszystkie cewki sagema mam już wymienione na inną firmę. Dziś wieczorem obejrzałem silnik i w penych miejsach silnik jest nie do konca suchy, takie przynajmniej sprawia wraźenie. Czy można zatem stwierdzić, że przyczyną szarpania może być uszczelka? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 wszystkie cewki sagema mam już wymienione na inną firmę A świece? w penych miejsach silnik jest nie do konca suchy To znaczy? może być uszczelka? Przy tym przebiegu? Wątpię, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Podobne objawy daje "leniwa" sonda lambda- do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuda Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Witam Miałem podobny przypadek w mojej pierwszej megi. Podepnij kompa prawdopodobnie jedna z cewek zapłonowych dostała wilgoci lub ją trafiło i stąd problem. Z doświadczenia poradzę, wymień wszystkie mój kolega - mechanik twierdzi, że to idzie jak po sznurku, za kilka tyś strzeli druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi