Lewy Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Po kilkuset metrach przełącza się na LPG ale to nic nie zmienia Tu masz dudu odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magu77 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 kiedy ostatnio wymieniałeś filtr fazy lotnej ? Ile km na nim zrobiłeś ? Szczerze mówiąc to ja jeszcze nie zmieniałem a mam ten samochodzik od 6mcy.Postaram sie zorientowac zazwyczaj tak się dzieje, jak wskaźnik poziomu paliwa spadnie poniżej drugiej kreski. co do poziomu PB to w baku mam 1/4 choc przy gazie wskazówka samoczynnie schodzi do rezerwy, lecz po kilku dniach wraca na swoje miejsce tj. ok 1/4, albo po zatankowaniu choćby literka PB [ Dodano: 2008-12-05, 03:29 ] mogły rozjechać sie mapy benzynowe w ECU. Na początek, zresetuj ECU w megane I wiem jak go zresetować, ale nie wiem jak w megane II [ Dodano: 2008-12-05, 03:31 ] jaką masz ustawioną temperaturę przełączania ? tego też nie wiem - dowiem się jak podjadę do gazownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 w megane I wiem jak go zresetować, ale nie wiem jak w megane II Tak samo. Odłączasz akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 tego też nie wiem - dowiem się jak podjadę do gazownika to jak już będziesz u gazownika, to zrób printscreen'a map gazowych, zastanawiam, czy punkty od PB pokrywają się z punktami od LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magu77 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 zrób printscreen'a map gazowych ok. poproszę go o niego. a mam jeszcze pytanie - czy gazownik też może sprawdzić mapy PB i zrobić printscrean? [ Dodano: 2008-12-09, 07:22 ] Na początek, zresetuj ECU i zobacz czy coś się zmieni. zrobiłem reset niestety opisany problem nie znikł a po resecie wyszedł kolejny - szystkie szyby otwierały mi sie płynnie do samego dołu a teraz nie dość ze muszę trzymać przycisk do podjeżdżaja tylko klka cm, a przy zamknięciu z karty nie domykają się :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 magu77, o szybach np jest tutaj: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=302&a...t=skokowo+szyby Przepraszam za zmianę tematu. Ale już piszmy tylko o gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magu77 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 [ Dodano: 2008-12-13, 07:42 ] zawsze pomaga dolanie nowego paliwa, bo zazwyczaj tak się dzieje, jak wskaźnik poziomu paliwa spadnie poniżej drugiej kreski. niestety dolanie 10l PB nie pomogło, mam 1/2 baku i dalej ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt82 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam Moja megi(1,6 66kW) najprawdopodobniej spala pb w czasie jazdy na lpg. Po przejechaniu około 700 - 1000 km na lpg spala około 10 - 15l pb. Odpalam zawsze na benzynie i przejadę 500-1000mm później przełączam na lpg, jak ciepły przełączam na gaz jeszcze przed ruszeniem. Nie jestem pewien czy wtryskiwacze nie puszczają mi benzyny w czasie jazdy na lpg. Nie zauważyłem wycieku pb na zewnątrz samochodu. Jak sprawdzić wtryski i co może być jeszcze przyczyną zużywania pb w czasie jazdy na lpg. [temat kolegi przeniosłem do już istniejącego, wg panujących na forum zasad najpierw szukamy potem zakładamy nowy temat, kolejna kartka zakończy się trwałym ostrzeżeniem] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 był bardzo podobny wątek na forum,szukałes odpowiedzi w "szukaj" ? z tego co pamiętam-było nie możliwością aby auto spalało zarówno gaz i pb a taki wniosek można wysnuć,skoro wycieku beny nigdzie nie ma... jaką instalację posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack73 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 pitt82 myślę,że coś jest z elektrozaworem.Miałem coś takiego ,ale dawno w Lanosie.Wystrzegaj się instalacji i podzespołów Landirenzo i Bedini.Osobiście polecam BRC,które służyło mi i mojemu teściowi w różnych samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Kolega miał podobnie w nexi, padł przekaźnik sterowania elektrozaworem, może i u Ciebie tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt82 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 snakeEyes - udało mi sie znaleść coś na temat wtryskiwaczy - dzięki. Nie wiem o jakim przekaźniku elektrozaworu mówicie, silnik jest na wtrysku i jedyne co jest wyłączane po przejściu na gaz to wtryskiwacze. Jedyny elektrozawór jest na fazie ciekłej gazu. Pompa paliwowa nie jest wyłączana po przejściu na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 po czym stwierdzasz ze spala ci benzyne? bo chyba nie po tym ze wskaznik poziomu paliwa czy sie obniza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt82 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 po obniżaniu wskaźnika paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 no to to jest normalne, jak zresetujesz kompa to wroci ci poziom prawidlowy, wskaznik nie jest bezposrednio sprzezony z czujnikiem w baku. Zreszta zatankuj pod korek, pojezdzij troche i znowu zatankuj, sam zobaczysz. Gdyby ci spalal jednoczesniej gaz i beznyne to pewnie sonda lambda by nie wytrzymala i mialbys blad jakis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi