danielzr Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam, jakiś czas temu wymieniałem sprężyny przedniego zawieszenia. Kilka dni po wymianie wspomnianych sprężyn auto zaczęło dziwnie się zachowywać. Podczas jazdy po nierównościach jak również zjazdu z progu zwalniającego (podczas szybszej prędkości) słychać huknięcie. Coś na podobieństwo uderzenia metal o metal. Podjechałem do warsztatu aby zweryfikowali czy wszystkie śruby są prawidłowo dokręcone - twierdzą, że tak. Dźwięk dobiega z przodu auta lecz w dniu wczorajszym miałem przyjemność siedzenia na tylnej kanapie i po zjeździe z progu zwalniającego miałem wrażenie, że ten dźwięk dobiega spod przedniego fotela. Orientujecie się co to może być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 A rura wydechowa nie obwisa, u mnie (w megance m1 ph2) w tym mniej więcej miejscu jest składanie rur i może w tym miejscu, przy poluzowaniu jak nie ma zaczepu (umnie nie ma) obwisać i ocierać o próg zwalniający. Wtedy na rurze powinny być ślady świeżych otarć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi