Zmijasek Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam. Od czasu do czasu spotyka moją Megi taki ból, że po cofnięciu i wybiciu biegu wstecznego nadal są zapalone światła wstecznego i działają czujniki cofania (logiczne). Po kilku wbiciach i wybiciach biegu światła gasną i wszystko jest ok, jednak czasami zdarza się, że za chorobę nie chcą się zgasić. Czy ktoś z forumowiczów miał taki problem? Zastanawiam się czy to jest problem tylko i wyłącznie czujnika przy skrzyni czy jakiegoś włącznika przy gałce zmiany biegów (o ile jest tam coś takiego)i jak to sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Raczej czujnik cofania. Najprościej sprawdzić wrzucić wsteczny i wypiąć wtyczkę z czujnika, niestety do tego potrzeby jest dostęp od spodu auta. Najlepiej sprawdzać jak usterka wystąpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmijasek Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Ok ale jakiego efektu mam się spodziewać i co to oznacza? Wbijam bieg -> świecą światła = OK Wybijam bieg -> świecą światła -> wypinam wtyczkę i dalej świecą co to oznacza? wybijam bieg -> świecą światła - > wypinam wtyczkę i światła gasną = awaria czujnika(dobrze kombinuję?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Wybijam bieg -> świecą światła -> wypinam wtyczkę i dalej świecą co to oznacza? A faktycznie tak masz, czy sobie tylko wymyśliłeś taką opcję bez sprawdzania??? Przy drążku biegów nie ma wyłącznika świateł cofania. Jest tylko czujnik na skrzyni, czasami dwa w zależności od skrzyni i resztą zarządza UCH. Edytowane 3 Października 2013 przez gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmijasek Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) A faktycznie tak masz, czy sobie tylko wymyśliłeś taką opcję bez sprawdzania??? To jest moja hipoteza, będę sprawdzał w weekend ponieważ teraz nie mam dojścia do kanału. A co byście przypuszczali w takiej sytuacji j.w. ? Czujnik? czy problem z kompem ( w co wątpie) Edytowane 3 Października 2013 przez damiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Czujnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmijasek Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Wypiąłem czujnik w momencie kiedy mi się znowu zawiesił, światła zgasły, czujniki przestały działać. Rozumiem, że czujnik do wymiany. Czy przy wymianie opłaca się wymieniać olej w skrzyni (132kkm)czy jeszcze poczekać. Możecie koledzy zerknąć czy ten będzie pasował, czy szukać czegoś lepszego? http://allegro.pl/show_item.php?item=3564796042 Edytowane 5 Października 2013 przez Zmijasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Jeśli masz jeden czujnik na 3 piny to ten z aukcji będzie pasował. na niektórych skrzyniach są 2 czujniki po 2 piny, wówczas muszą być inne. No ale to zapewne już wiesz, bo widziałeś jak Twoja wtyczka wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmijasek Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Jeśli masz jeden czujnik na 3 piny to ten z aukcji będzie pasował Tak mam 3 pinowy. Chodzi mi czy są jakieś lepsze i gorsze? I do jakiej grupy zalicza się ten alle. Edytowane 5 Października 2013 przez damiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norskee Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Często zdarza się, że stary włącznik wstecznego wystarczy wyczyścić i hula, ale mimo wszystko lepiej te parę groszy wydać i mieć pewność, że znów nie będzie trzeba tam zaglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmijasek Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ok decyzja podjęta - czujnik do wymiany (narazie śmigam bez świateł :) ) a co z tym olejem w skrzyni? Czy przy 132 tys km zrobić wymianę oleju w skrzyni za jednym razem? W sumie przy wymianie trochę wycieknie, i trzeba będzie dolać, to może wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 a co z tym olejem w skrzyni? Zostawić, to co wycieknie uzupełnić świeżym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zmijasek Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Przyczyna awarii - czujnik Czujnik na allegro - 59 zł Olej 30 zł Temat do zamknięcia. Dziękuje za pomoc Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi