Jacek_Do Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Witam Jako że w moim scenicu 2010 nie ma świateł do jazdy dziennej a "Auto" załącza światła tylko po zmroku, postanowiłem zainstalować światła dzienne, Na forum przeczytałem że w Megane III są żarówki do świateł dziennych. Przyglądnąłem się uważnie lampom w Scenicu III i zauważyłem że koło żarówki migacza jest miejsce (odbłyśnik) świateł dziennych. Niestety to miejsce jest zatopione - czy ktoś już próbował wyciąć tam otwór i wsadzić dzienne? Bo mnie korci żeby spróbować wywiercić otwór i jakoś podłączyć tam żarówkę np. LED Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 I co wstawiłeś do lamp te żarówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ja w moim scenicu zrobiłem tak jak poniżej na zdjęciach, światła LED Narva. Wygląda bardzo fajnie. Wg. mojego gustu oczywiście:) Wszystko idealnie współpracuje z czujnikiem zmierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) U mnie tak to wygląda, też działa w automacie. W liczniku potwierdzenie załączenia led jest sygnalizowane na biało, po przełączeniu na postojowe lub mijania zmienia się na zielono. :) Edytowane 11 Lipca 2014 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 manek33 super to wygląda, jakie to ledy i jak zrobiłeś, że masz kontrolkę na biało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-44led-rl-automat-d07-i4258741190.html Ingerencja w licznik, obok zielonej diody led od świateł postojowych zamocowałem białą diodę led. Edytowane 27 Lipca 2014 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skansenik Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) @elliotek czy musiales cos docinac w kratce, aby ledy weszly? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 23 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) Cięcie Nie. Przymocowane jest do kratki. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 24 Lipca 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 manek33 a nie masz problemu z gasnącymi ledami? Ktoś tu opisywał taki problem co miało związek z ładowaniem w scieniolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Nie mam problemu bo mam kupiony moduł wykrywający uruchomiony silnik, próg załączenia 13,2 V. A kupiłem go dlatego bo mój moduł UCH nie ma elementów elektronicznych żeby wyprowadzić sygnał uruchomionego silnika. Problemy są wtedy gdy zakupimy ledy z układem wykrywającym podwyższenie napięcia po załączeniu silnika (ładowanie z alternatora), a w Sceniku III jak wiadomo jest inteligentny układ ładowania i ten wariant się nie sprawdza, bo napięcie wacha sie od 13,3 - do nawet 15,2V A co do kratki, to u mnie troche musiałem jej porzyciąć, ale opłaciło się. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Dodano: 03 sty 2015 - 19:00 Witam ponownie, zacisnąłem zęby i zdecydowałem się na zamontowanie w lampach żarówek świateł dziennych, dodam że nie było łatwo. Wszystko wykonałem bez demontażu lamp. Przy włączonej funkcji świateł AUTO w dzień świecą żarówki ledowe w lampach i dolne lampy LED, po zmroku jak automat przełączy na światła mijania lub jak przełącze ręcznie to zapalają się światła mijania, gasną żarówki ledowe a dolne lampy led przygasają o połowę, jak załącze postojówki gaśnie wszystko po za postojówkami. Na razie dysponuje takimi zdjęciami. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklasty Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Czym wycinałeś odbłyśnik?To twardy plastik-jest ryzyko pęknięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Wygląda super, podaj więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) W obudowie lampy wierciłem wiertłem do uniwersalnych czujników cofania 22,5, natomiast w odbłyśnikach otwory wypaliłem specjalnie przygotowanym grotem. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklasty Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Też myślałem o wypaleniu w odbłyśniku,wiercenie byłoby ryzykowne.Myślałem kiedyś o zrobieniu tych świateł ale zarzuciłem pomysł-nie mam ksenonów to niech się świecą te żarówki i tyle.Ale twój post mnie natchnął-kompletuję elementy i robię.Możesz podać jeszcze parametry ledów,ew. namiar na sprzedawcę? Edytowane 19 Stycznia 2015 przez szklasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 manek33 dużo czasu poświęciłeś na robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi