manek33 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Około 3 godziny roboty. Żarówki ledowe które są na zdjęciach są przerobione (wydłużone bo były za krótkie) Ja przerobiłem te: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4986856633 Edytowane 20 Stycznia 2015 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intox Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 A jak to połączyłeś elektrycznie tzn. co do czego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spajus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Manek33 napisz jakie wymiary (długość) maja te światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Dzisiaj przeglądając strony, allegro itd... wpadłem na aukcje z światłami do Megane III (TUTAJ AUKCJA), montuje się je w przednim zderzaku (TUTAJ ZDJĘCIE). Ciekawi mnie czy ramka pasuje do Scenic'a III phI...? (TUTAJ ZDJĘCIE). Ramki są bardzo podobne, czy ktoś jest w stanie określić wymiary obu ramek? TUTAJ LEPSZY OPIS LEDÓW Ps. Znalazlem jeszcze coś takiego :) http://ultraleds.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-led-w-kierunkowskazach-zarowka-led-py21w-bau15s-p21w-ba15s-w21w.html Edytowane 4 Grudnia 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witajcie. Może odgrzeje trochę temat ale pokusiłem się też o instalację dziennych w oryginalnym reflektorze. W między czasie zmieniły się też scenici od I w 1.9dti poprzez Scenica II 1.5dci aż do teraz Scenic III 1.5dci 110. Oprawka zakupiona w internecie i dopasowana do reflektora. Co do załączania to zakupiłem moduł sterowania światłami i podłączyłem pod akumulator. Zobaczymy jak będzie działać, narazie jest ok ale moduł posiada także funkcję włączenia świateł po zapłonie. Nie chciałem też bardzo mocnych ledów aby nie kolidowały z kierunkowskazami. I suma sumarum tak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo1 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Dnia 6.03.2018 o 13:29, Spike96 napisał: Nie papuguj. Zapodaj liniki do poszczególnych elementów. Lepiej skorzystać ze sprawdzonych rozwiązań. Wierciłeś i wypalałeś tak jak kolega wyżej? Wióry z wiercenia i resztki z topienia to pewnie odkurzaczem wyciągnąłeś? REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Nie wierciłem. Wypalałem. Najpierw mały otwór 2mm na haczyk następnie rurka ok 14mm w obudowie a wewnątrz rurka ok 10mm pod leda żeby było symetrycznie. W odbłyśniku też najpierw otwór ok 2mm żeby haczykiem wyciągać to co się wypaliło. Ryzyko zawsze istnieje i może wpaść do środka. Trzeba się sprężać bo nagrzana rurka szybko topi to co napotka na drodze. http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zlacze-Gniazdo-T10-T15-dla-zarowek-W5W-W16W-Plastikowe-z-przewodami-V.5/2432 http://kaboauto.pl/kms-1-wlacznik-swiatel-dziennych-tylko-2-przewody-p-583.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.scenic Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Spike96 a czy wystarczy kupić jeden moduł czy na każdą żarówkę osobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sleepyhead Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, jestem po 'podobnej' operacji w Megane II, gdzie wstawiłem DRL w miejsce kierunkowskazów. Działa OK, wyszło wizualnie też nieźle (wg mnie). Foto patrz tutaj: Teraz chce użyć takiego samego zestawu do zrobienie DRL w seryjnych lampach od Scenica III, gdzie są ślepe miejsca na DRL. Dlaczego: wiem, że to dobrze świeci, żarówki są od razu odpowiednio długie (nie trzeba wydłużać), mają gumowy kołnierz znacznie upraszczający montaż (plug&play) oraz jest gotowa cała instalacja, którą bardzo łatwo (czyt. szybko) zaadoptować. Funkcja kierunkowskazów nie będzie użyta w tym przypadków. Niestety nie znalazłem takich żarówek tylko z biała barwą. Cena takiego zastawu to ok. 90 zł z przesyłką. Pytanie do osób, które już przeszły taką modyfikację - jak najlepiej/łatwiej zrobić narzędzie do wypalenia otworów w odbłyśniku ? (miedziana tulejka?) Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Sleepyhead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi