largo Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Witam wszystkich, Nie będę mnożył tematów, tylko pozwolę się podpiąć pod ten, gdyż też szukam godnej uwagi RSki (najlepiej 4/5 drzwi, bezwypadek ewentualnie do drobnych poprawek lakierniczych, autko w które nie trzeba będzie wpakować fortuny, żeby jeździło). Z wyposażenia fajnie jakby miała ksenony. Mam na auto powiedzmy ze 23 tys zł (muszę jeszcze zostawić trochę na ubezpieczenie, opłaty, itd.). Przepraszam jeśli, któreś z wymienionych aut było już opisywane, ale część starych linków wygasła, więc widziałem tylko opisy. Co myślicie o tych: auto1 To raczej nie wygląda mi na R26. auto2 Podejrzanie tanie :blink: auto3 auto4 Tutaj budżet niby nieznacznie przekroczony, ale może warto? auto5 Ta opcja wydaje mi się najfajniejsza - 5 drzwi, z ceny może trochę by zeszli. Pytanie jaki stan. Bardzo proszę ekspertów bądź osoby, które autka widziały o jakąś opinię. Niestety większość aut w Polsce, które obecnie znajduje się w komisach jest robione z 2-3, przystanku i przydrożnych słupków. A może ktoś ma na sprzedaż RSkę w dobrym stanie i mieszczącej się w budżecie(widziałem Shymka, ale zdecydowanie przekracza budżet)? Wydzielono do nowego tematu. Każdy użytkownik ma swój temat dotyczący zakupu auta. Edytowane 11 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 1: To na pewno nie jest r26 bo te były tylko i wyłącznie po lifcie czyli od grudnia 2006 roku. Na pewno miał tez robiony przód - phase1 wszystkie wychodziły z xenonami na soczewce - tu jest zwykły reflektor odbłyśnikowy. Ponadto radio nie jest ori a ręczny i konsola srodkowa nie pochodzą od Sporta (ręczny powinien być polakierowany na czarno jak zegary, tak samo obwódka wyświetlacza klimy w konsoli ktróa zresztą jest z phase 2 bo podświetlana na jasno a nie na pomarańczowo :blink: ) O mocy tego auta się nie wypowiadam - fajnie jakby miało choć serię ;) :P :P :P 2: Lampy tył phase 2 a znaczek renault sport nie z tej strony. Jak na przebieg to strasznie zniszczone wnętrze ma. Tyle nadkola do lakierowania - widać pod drzwiami jak zjechane do podkładu już jest od kamieni, piasku i kij wie czego 3: Fajnie "prosto" przyklejony znaczek renault sport na tylnej klapie. Tu też dobite wnętrze jak na przebieg. 4: Felgi 17" z clio 3 sport, wyłamany trójkąt przy lusterku pasażera (z zewnątrz), tył znaczek RS po dobrej stronie ale jest z phase 1 (phase 2 miało inną czcionkę), tak samo pokrywa silnika z phase 1 oraz brak plastików po lewej stronie komory. 5: hehehehehe - jakby co to znam poprzedniego właściciela który załatwił auto tak: Dziwnie mu wpisali iż jest to 2005 rok a wtedy phase2 jeszcze nie było :blink: Jakby podali VIN to mogę sprawdzić czy to na 100% to samo auto :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Shymek wiesz gdzie nie było standardowo soczewek w phI ? w Anglii, dlatego większość tych sportów bez xenona to na 99% angole :blink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largo Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 A co myślicie o czymś takim: RS1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Po pierwsze - zderzaki od zwykłej wersji a nie od Sporta. Znaczków RS w listwach drzwiowych brak. We wnętrzu brak części konsoli środkowej - od strony pasażera widać. Fotele też chyba nie ze Sporta. O przyspieszeniu poniżej 6 sekund można zapomnieć nawet jeśli ma taką moc jak napisał sprzedawca co raczej też wyssane z palca jak bezwypadkowość tego auta... Edytowane 14 Listopada 2013 przez Shymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Fajny pomysł, żeby do sporta zarzucić wygląd od zwykłej megany, na drodze potem niezłe ździwko musi być :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi1985 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Jakby podali VIN to mogę sprawdzić czy to na 100% to samo auto :) To nie to samo auto...już ponad pór roku temu pisałem co to za rodzyn podczas gdy szukałem auta dla siebie... Wtedy ta meg stała za 28500 i ani grosza mniej. Po nr VIN wyszło, że auto to 1.5 dyszel :( Właściciel tlumaczył, że auto miało profi przekładkę we Francowni :( Edytowane 14 Listopada 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Fajny pomysł, żeby do sporta zarzucić wygląd od zwykłej megany, na drodze potem niezłe ździwko musi być :) Owszem sam o tym myślałem tylko... pojawia się kilka komplikacji - choćby skierowanie powietrza na IC poprzez fabryczne osłony kierunkowe w Sporcie. Do zwykłego zderzaka to nie pasuje. Wlot powietrza też jest mniejszy a co za tym wszystkim idzie - fabryczny IC dostaje mniej zimnego powietrza i choćby z tego powodu nie ma co wierzyć w te 270KM ;) (aby uzyskać taką moc musiałoby być w Meganie zmienione: Wydech + DP + IC + dolot z wkładką filtra i na koniec wirus) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largo Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A co myślicie o tym unikacie? Unikat? Faktycznie unikat? A może to autko kogoś z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Taaak unika - kratka wlotu w zderzaku po stronie kierowcy jest ze zwykłego megane, brak daszku/spojlera i oznaczenia Renault sport na tylnej klapie, światła tył phase 2, poduszka kierowcy phase 2, gałka skrzyni biegów też phase 2 także kolejny unikatowy SKŁADAK :!: P.S. Fotel kierowcy wygląda na 170 tys przebiegu a nie 76 :!: Jeśli to jest to auto co stało z rok temu na sprzedaż w komisie w Olsztynie (a tak wygląda) to miało dzwon tyłem (cała podłoga zmieniana) i przygodę przodem (strona pasażera). Edytowane 19 Listopada 2013 przez Shymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 niecałe 80tys km, a turbina już była regenerowana Fotel kierowcy rzeczywiście zjechany, mam pełną skórę u siebie w lagunie i przy większym przebiegu wygląda o wiele lepiej, a ja raczej często wsiadam/wysiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krrizz Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) dodam jeszcze do postu Shymka w 2004 Phase 1 tapicerka skórzana była obszyta pomarańczową nicią + pomarańczowe pasy, ta na zdjęciu jest obszyta w srebrne dodatki pochodzi również z wersji phase 1 - poprawiam, rzeczywiście była także srebrna ponadto filtr paliwa nie występuje osobno tylko razem z pompą tylne amortyzatory pasują tylko od wersji sport patrząc na ilość uszczelek wymienianych w silniku wnioskuje że silnik musiał przejść chyba remont generalny skoro wszystko zostało rozebrane i wymienione, wg. mnie to jakiś składak ps. podoba mi się 4 zdjęcie pod tytułem lampka drzwi :!::) Edytowane 25 Listopada 2013 przez krrizz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Nie - tapicerka jest ok. W phase 2 było inne logo Renault Sport i to na zagłówku. Tu haft jest stary i na oparciu czyli dobrze. Faktycznie 70 tys, turbo regenerowane i kapitalka silnika to jakiś żart. Gdybym u siebie nie zakuwał silnika to bym nie musiał go nawet dotykać - po rozebraniu (przelot 100 tys km) w środku wyglądał jak nowy - nawet panewki były w stanie na kolejne 100 tys km. tłoki, korbowody, gładzie cylindrów nie nosiły śladów użytkowania. Turbina też po takim przebiegu była ok - nawet teraz jeździ już w innym aucie (a u mnie nie miała lekko i przez 30 tys. km była podkręcona na maxa ) Co do amorów to producentem ori amorów do Sporta jest Kayaba właśnie :!: (KYB) Filtr paliwa występuje jako taka śmieszna siateczka w pompie paliwa. Katalogi części mówią jednak co innego (tak samo jak z amorami) i potem sprzedawcy wciskają użytkownikom co mówi katalog. Ja też sam się na to naciąłem a potem nie było gdzie filtra zamontować :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_s Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Filtr paliwa występuje jako taka śmieszna siateczka w pompie paliwa. Katalogi części mówią jednak co innego (tak samo jak z amorami) i potem sprzedawcy wciskają użytkownikom co mówi katalog. Ja też sam się na to naciąłem a potem nie było gdzie filtra zamontować :) Filtr paliwa nie był montowany fabrycznie we wszystkich krajach. Jeśli dobrze pamiętam, to w Anglii meganki nie miały tego filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi