arielek Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Witam, Przegrzebałem już całe forum i dalej nie wiem... Mianowicie, wkładam kartę naciskam START i wszystko się zapala tak jak ma być za wyjątkiem kontrolki grzania świec. Po chwili STOP i SERVICE i komunikat ELECTRONIC FAULT. W momencie wciśnięcia słychać dwa "cyknięcia" pod maską i włącza się wentylator na drugim biegu. Dziś był elektronik i nie był w stanie się skomunikować z komputerem silnika( tym za akumulatorem). Twierdzi, że on jest uszkodzony. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone ( te na klemie również) Co ma teraz zrobić? Czy to faktycznie ten komputer czy coś innego? Dzięki z góry za jakieś rady Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Kolego Arielek odsyłam do regulaminu a dokładniej do punktu 5.5. Aston76 Edytowane 19 Października 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Np tutaj masz odpowiedź co to może być http://megane.com.pl/topic/4889-electronic-fault/page__st__20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielek Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dzięki za tego posta. Tylko, że u mnie wszystko działa, nic nie świrowało, styki przeczyszczone, uch bez oznak zalania... auto stoi na polu już prawie tydzień, a pogoda była dobra. Akumulator dobry, próbowałem na kablach, oczywiście bez efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Kolego, jest to dość ogólny komunikat, przyczyn jego występowania może być wiele. Myślę, że bez podłączenia do komputera się nie obejdzie. Tylko najlepiej żeby był to sprzęt ściśle dedykowany dla Renault - CAN-CLIP. Te uniwersalne interfejsy nie skomunikują się ze wszystkimi modułami i nie pokażą wszystkiego. Nie wiem jakim sprzętem dysponował ten fachowiec, ale w tym właśnie może być problem. Edytowane 14 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielek Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 No to chyba muszę poszukać gościa z CLIPEM, ten miał DELPHI urządzenie więc być może dlatego nie wykrywał... jak tylko zdiagnozuje to dam znać, może komuś to pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Skontaktuj się z kolegą snaketom: http://megane.com.pl/topic/42572-diagnostyka-clip-malopolska/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielek Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 dzięki, jutro będę dzwonił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Na sieci can jakis moduł może robic zakłócenia i bedzie podobny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielek Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Komputer na wejściu był spalony. Mechanik mi go przelutował. Po wpięciu Clipa ponowny brak komunikacji... okazało się, że skrzynka upc z bezpiecznikami jest walnięta. Kupiłem używkę ze scenica ( ponoć to samo), włożyłem i pod clipem pookazuje ze wszystko ok, bez błędów. No to zapalamy... zakręcił raz i choinka na desce. Migotało wszystko. Już nie mam siły... Jutro elektronik ma znów przyjechać z inna skrzynką upc. Dodano: 01 lis 2013 - 08:43 No i jest ! Megana jeździ:) Wszystko przez sterownik ( ten za aku) był przełamany. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że gość na Balickiej 93 w Krakowie (Sebastian) jest mega specem w tym temacie. Naprawa kosztowała mnie 900 zł ale zrobił to w niespełna 4 godziny. Polecam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi