andrzej_d Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Witam, Megane II 1,4 16V 98KM 2003r, przebieg 120tys. Niestety po paru dniach stania i opadach deszcze nie udalo mi się odpalić auta. Po probie uruchomienia, rozrusznik rusza na moment i slychac stuk lub jak kto woli tyknięcie pojedyncze a czasami kilkakrotne tykanie. Podczas odpalania gasną i zapalają się szybko kontrolki na desce rozdzielczej. Po probie zapala się service oraz kontrolka akumulatora, abs i poduszki powietrznej. Raz pojawiła się rownież informacja zwiazana z kierownicą. Posprawdzalem bezpieczniki w kabinie i w skrzynce UPC koło akumulatora. Akumulator lekko się rozładował po próbach ale sprawdzalem też na kablach rozruchowych. Przyczysciłem styki akumulatora i masy na karoserii. Podlaczylem rowniez mase od akumulatora do silnka przez kabel rozruchowy. Sprawdziłem rownież napięcie: przechodzi przez bezpieczniki na plusie na klemach i tak samo dochodzi do skrzynki UPC. Co mogłbym jeszcze sprawidzić? Czy takie objawy mogą wskazywać na rozrusznik? Dodam rownież, że auto odpalało ostatnio bez najmniejszych problemów. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 18 Października 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Naładuj akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi