Rypek Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Potrzebuję porady fachowca - miłośnika francuzkiej Megi z motorem 1.5dci lub nakierowanie mnie na temat ponieważ być może ktoś już ten temat poruszał. Otórz poszukując do wspomnianego modelu filtra paliwa spotkałem się, że w ofercie oprócz standardowego filtra który mieści sie zprawej strony silnika tuż pod nadkolem, jest coś takiego jak "Filtr wstępny - przewodowy". Znalazłem również opis w jezyku francuskim do Megan III ale tyczy sie on wszystkich modeli - zasilanych ON jak i BS. Rzeczywiście na przewodzie paliwowym tuż za zbiornikiem w takim klipsie znajduje się taki fitr. Moje pytanie jest takie, jak często się go wymienia? Czy moj tok myślenia jest poprawny tzn. czy disle są w niego wyposażone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Szukaj w książce serwisowej częstości wymiany filtra paliwa w dieslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rypek Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Kolego czytalem w instrukcji. Jest podany przebieg ale ogólnie co do wymiany filtra paliwa. Nic nie ma o tym że w 1.5dci siedzą dwa filtry na zasilaniu paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi