mefikkk Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Szanowni, Coś mi lekko terkocze w drzwiach kierowcy. Miejsce na słuch to okolice tuż przy szybie w okolicach klamki. Drzwi zamykają się ok, wszystko pod kątem jazdy i bezpieczeństwa ok. Ale to irytujące lekkie terkotanie jakby jakiś plastik dźwięczał - oczywiście wraz ze wzrostem prędkości dźwięczy bardziej. Rozbierałem już boczek drzwi, i myślałem że może to któryś z plastików obija się w trakcie jazdy o blachę drzwi, tylko że nie wiem gdzie to dokładnie obija.. Może ktoś miał podobnie i jakoś to wyciszył? Prośba o wskazówki gdzie szukać "świerszcza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 coś jest luźne - dziwne, ze zerwałeś boczek i nie sprawdziłeś/szarpałeś/tłukłeś w drzwi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) No właśnie jak ściągałem boczek to tam w okolicach klamki (patrząc od środka) jest taki czarny plastik. podłożyłem tam taśmy gumowej ale nadal tłucze. a może to jakaś spinka? tylko chyba nie mam innego wyjścia jak ściągnąć boczek i jechać i słuchać, bo na postoju to się nie da...) Edytowane 14 Listopada 2013 przez mefikkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Pewnie terkocze zaślepka czujnika hf w klamce. Wystarczy ją podkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Drogi Aniewa. A co to za ustrojstwo ten czujnik hf? przyznam, że zielono mi.... Możesz proszę rozjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Na zewnątrz pod klaką jest nieduża czerwona plastykowa zaślepka. Czesto potrafi się luzować i terkocze pod wplywem opływającego samochód powietrza. Hf to system "wolne ręce" umożliwijący otwieranie drzwi bez wyjmowania karty z kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 To jednak chyba nie ta zaślepka. Wygląda na to że to coś z trzymaniem szyby w jej górnym rogu. Sprawa ma się tak, że gdy szyba jest całkowicie zamknięta to coś terkocze u góry w rogu. Wystarczy że ciutek opuszczę szybę i terkotanie ustaje. Muszę się przyjrzeć o co w tym "biega" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi