michaelu Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Witam, mam problem z pracą wentylatora nadmuchu. Sprawa wygląda następująco: rano nawiew działa poprawnie, wszystkie prędkości działają płynnie i bez problemu. Po przejechaniu kilku kilometrów zatrzymuję się na stacji benzynowej. Po zatankowaniu i odpaleniu auta wentylator nie działa. Na wyświetlaczu zmieniają się prędkości ale wentylator ani drgnie. Zostawiłem nastaw na połowę prędkości i po wjechaniu w dziurę wentylator zaskoczył. Kolejny postój i sytuacja się powtarza - po odpaleniu silnika wentylator nie działa. Pobawiłem się znowu prędkościami i przy maxymalnym ustawieniu wentylator zaskoczył. Sytuacja ta powtarza się codziennie. Czasem wentylator zaskakuje podczas stania w korku, albo po chwili postoju. Przewertowałem sporo tematów na forum lecz, żaden z nich nie podsuwa mi rozwiązania tego problemu. W tym temacie wyczytałem o jakimś tranzystorze za 6PLN. Proszę o informację czy taki tranzystor występuje w Megane II ph I, jeżeli tak to gdzie jest zlokalizowany i jaki jest jego symbol? Czy przyczyną mogą być kończące się szczotki wentylatora? Kolego po co zakładasz kolejny temat z tym samym problemem. Pisz w istniejących a ten zamykam. I jeszcze raz przypominam o zapoznaniu się z regulaminem forum, bo widać że podczas rejestracji pominąłeś go. Aston 76. Edytowane 17 Listopada 2013 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Temat wielokrotnie poruszany na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki !!! Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi