UFO Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Wsadziłem jak zwykle płytę typu - noname do seryjnego radia CD typu tuner list, a autko mam z 2004 r. Renault Megane no i chciałem ją po chwili wyciągnąć lecz naciskając przycisk EJECT płyta nie wychodzi. Wcześniej nie miałem problemu z tego typu płytami. Objawy są takie, że naciskając wielokrotnie przycisk EJECT słychać BIP tak jak w przypadku programowania fali i płyta nie wychodzi. Wydaje mi się, że jest to zacięcie mechaniczne ale oczywiście mogę się mylić. Proszę Was o pomoc jak wyciągnąć tę płytę ? Wygląd poniżej: Radio z przodu ma jedynie 4 dziurki służące pewnie do jego wyciągnięcia. Brak jest natomiast dziurki tak jak w napędach CD-ROM w komputerach do którego należy wsadzić np. spinasz w razie awaryjnego zacięcia płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dziurka w napedach CD nie służy do wyjmowania w razie zacięcia tylko gdy nie ma zasilania . Co do radyjka, zaopatrz sie z pensetkę płaskie ząbkowane końcówki, wsuwasz ją do środka łapiesz płytę i delikatnie cyklicznie ciągnąc-popychając (przy okazji naciskając też eject) wyciągasz płyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dziękuje bardzo ale dzisiaj rano naciskam EJECT i wychodzi jak by nigdy nic. Więc wkłada/wyciągam/wkładam/wyciągam i wszystko w jak najlepszym porządku. Pewnie mogła się przyczynić do tego temperatura jak nie chciała wyjść było minus 11 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Radyjko z humorami. Ja nagrywam sobie płytke MP3 raz na jakiś czas, wrzucam do auta i dopoki jej nie zedre to siedzi w środku. Twój licznik postów podskoczył o jedną cyferkę, niestety post niczego nie wniósł do tematu. Ps. Zakładający temat, znalazł przyczynę. Temat zamykam gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi