mihal1 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem Renault Megane II, w silniku benzynowym. Mam pytanie odnośnie awarii związanych z elektryką, każda osoba przed tym przestrzega ale niewielu jest, którzy mieli z tym doczynienia wśród moich znajomych Możecie napisac coś więcej na ten temat? Co się najczęściej psuje, jakie koszty napraw itp? Znalazłem dość ciekawe auto w okolicy i prosiłbym również abyście rzucili na nie okiem. http://tablica.pl/oferta/renault-megane-1-6-16v-salon-polska-CID5-ID3MHH9.html#6f316e298a Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot1234 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Z tą najbogatszą wersją to trochę przesadził dużo jej jeszcze brakuje do full opcji. A poza tym to auto już się pojawiło na tym forum, poszukaj we wcześniejszych tematach było komentowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgadzam się z kolegą prot1234 do najbogatszej wersji na prawdę sporo mu brakuje. Jeśli chodzi o usterki elektryki to wiele zależy od szczęścia niestety. Nie ma reguły. Widziałem meganke II 1.4, w której ześwirowała cała instalacja i po ulewnych deszczach albo nie działało nic, albo wszystko na raz - praktycznie nie do opanowania. Z drugiej strony sam poruszałem się megane II z silnikem 1.6 i od zakupu w salonie przez 5 lat i lekko ponad 200 tyś przebiegu poza przepalającymi się często żarówkami oświetlającymi deskę rozdzielczą nie działo się w tym temacie zupełnie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 U mnie również spokój, poza ESP/ASR system fault, ale to standard, a nie chce mi się grzebać przy czujnikach, raz się zapali, raz nie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Brat bliźniak mojej Megane :) Jeżdżę nią prawie 2 lata i przed zakupem też się nasłuchałem o masowych awariach elektroniki. Nie miałem żadnych problemów poza wymianą eksploatacyjnych podzespołów, też poszedł wysprzęglik(dziwne że od razu sprzęgła nie wymienił przy takim przebiegu...- koszt u mnie 800zł za części + robocizna). U mnie odzywa się powoli KFZR(niestety w 1.6 trzeba się prędzej czy później z tym liczyć), no niestety; koszt 400zł+pasek+ robocizna. A tak jak na auto za tą cenę ; jeździ się super :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi