vorph Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Nie dałem rady wcześniej. Załączam parę fotek z mojego Fluenca, na tyle na ile mogłem się schylić (nadwerężony kręgosłup ;) ) Wydaje mi się, że jest tak samo jak u Ciebie... Ciekawe, czy to oznacza, że u mnie też się szykuje wymiana kolumny ;) Nowe auto psia mać... A z ciekawości - SZWEDU - czy u ciebie też w miejscu gdzie przednia osłona nadkola pokrywa się z progiem pod drzwiami kierowcy (i psażera w sumie też) jest niewielki otwór? Niedokładne spasowanie osłony, chociaż oglądałem w innym fluencie i było tak samo. I druga rzecz - w którym serwisie zgłosiłeś tę kolumnę?? Edytowane 25 Listopada 2013 przez vorph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwedu Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Uff jeden problem mniej. Wielkie dzięki VORPH. Co nie zmienia faktu ,że na zgłoszonych 6 usterek po raz 4ty naprawili 2.. Co do tej dziury zobaczę nie zaglądałem ,może źle zrozumiałem , ale obejrzę te miejsce z każdej strony. Aso Wrocławskie ADD Motor. Dziękuje wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Byłem z tym fantem ostatnio w serwisie, ale za późno, bo dział blacharski był już nieczynny, a to oni mieli by ewentualnie poprawiać mocowanie. Z ciekawości obejrzałem stojące w salonie: Twingo, Clio, Clio GT, Scenic, Megane GT, Duster, Logan GT, Logan, Captur - żaden nie miał tak bez sensu spasowanych osłon. Kto to projektował ;) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Uff jeden problem mniej. Jaki problem? W drugim poście masz napisane, że to fabryczne spawy. Myślisz, że w serwisie będą spawali kolumnę kierownicy w nowym samochodzie będącym na gwarancji, ciekawe w jakim celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 nie wygląda to na możliwe do naprawy poprzez poprawienie mocowania. Wygląda na zaprojektowane w ten sposób.Generalnie brakuje pod spodem zagiętej krawędzi progu Czyli ma być "fabryczny" otwór/szczelina przez którą do wnętrza progu będzie dostawać się woda, brud, błoto i inny syf... Wspaniale to wymyślili. Trzeba to będzie zasłonić we własnym zakresie. Np. zapcham to czarną plasteliną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwedu Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Jaki problem? W drugim poście masz napisane, że to fabryczne spawy. Gościu wnosisz coś do tematu tą wypowiedzią ? Drugi post , Twoja wypowiedź jest bezużyteczna dla mnie, gdyż nie jesteś w tej sprawie żadnym autorytetem. Możesz równie dobrze twierdzić,że ziemia jest płaska. Pokazały się zdjęcia i o to chodziło. Kto będzie spawał ? A skąd mam wiedzieć . Po tym co się dzieje w przypadku zgłaszanych przez mnie usterek i wielokrotnym olewaniem tego, jestem w stanie uwierzyć we wszystko. Jesteś na forum , poszukaj sobie przypadków gdzie z prostej wymiany/naprawy gościowi całe auto rozbierali i uszczelkę pod miską wymieniali. Po odebraniu auta zatarł silnik bo jechał bez oleju który wytrysnął po całej komorze silnika itd. ( nie dam odnośnika bo nie jestem pewien czy to było na tym forum) Vorph Tak samo mam BTW. Też masz tak spasowany prawy błotnik ? Podobno taka forma jest i wszystkie takie wyszły... Edytowane 25 Listopada 2013 przez szwedu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baq_80 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Dzieki za info. Ja mam Megane 2010r też co mi zaczyna stukać maglownica. W ogóle auto trochę dziwnie się prowadzi (czasami ucieka w lewo), ale serwis po 3 wizytach oczywiście niczego nie stwierdził. Chyba sam muszę poszukać i pokazać patałachom paluszkiem co mają zrobić. Inaczej nie da rady z nimi nic wskórać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwedu Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Czyli ma być "fabryczny" otwór/szczelina Goście z salonu nie mają pojęcia o tym co sprzedają i do czego co jest , ale może być tak , że ten otwór ma odprowadzać wodę z progu jeśli tam nie ma profilów zamkniętych. Pewnie nigdy się nie dowiemy. Tak samo jak ikonka mieszka na zegarach we fluence, w clio grand tour znika , we fluence pali się non stop a tylko strzałka się pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Gościu wnosisz coś do tematu tą wypowiedzią ? Gościa to sobie poszukaj w piaskownicy, wśród kolegów. Kupiłeś pierwszy samochód w życiu i przeżywasz, trudno Twój problem. Drugi post , Twoja wypowiedź jest bezużyteczna dla mnie, gdyż nie jesteś w tej sprawie żadnym autorytetem. Mógłbyś się zdziwić, ale skanu dokumentów co robię i gdzie pracuję nie będę Ci wysyłał. Trudno, chciałem Cię uspokoić ale widzę to nie jest łatwa sprawa. Pozdrawiam i życzę jak najmniej problemów z autem oraz bezproblemowej eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwedu Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) No właśnie w ogóle mnie nie obchodzi twoja pracy, życie i opinia na jakikolwiek temat. Nie wysilaj się "Gościu" nie jest to wymagane i wskazane. Wycieczki osobiste tego typu proszę załatwiać na pw, albo najlepiej zachować dla siebie. - meganecoupe02 Haha żałosne , zgłaszałem 4 razy aby uporządkować ten temat i wywalić wszystkie posty nie na temat to nikt nie słyszy. A wasza kozacka wyszukiwarka użytkowników tak działa ,że nie da się was wyszukać aby PW napisać. Po prostu żal dupę ściska jest jak się dopuszcza spam kolesiów z forum a nowy użytkownik robi co może aby zachować porządek a się go olewa. Posty nadające się do kosza : #13 #20 #26 #27 Według ciebie - według nas posty są w temacie a do tego sam zacząłeś się unosić i czepiać innych, czego konsekwencją była riposta w kolejnych postach. - Posty zostają. - Prezes Są w temacie, umarłem. 2.4 Wszelkie spory nie związane bezpośrednio z toczoną dyskusją w temacie należy rozwiązywać tylko i wyłącznie przez system Prywatnych Wiadomości (PW). Edytowane 9 Grudnia 2013 przez szwedu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Też masz tak spasowany prawy błotnik ? Podobno taka forma jest i wszystkie takie wyszły... Nie wiem, nie przyjrzałem się w tym miejscu tak szczerze mówiąc, natomiast zauważyłem lekko odstający zderzak przy końcówce przedniej lampy. Muszę się przypatrzeć, bo rozumiem że chodzi ci o linię łączącą maskę silnika z nadkolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwedu Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Tak , przy lampie prawie się styka i rozchodzi im dalej wgłąb . No widać na załączonym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Dokładam fotki, jak to wygląda u mnie + to o czym napisałem wyżej, czyli kiepskie spasowanie zderzaka koło lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwedu Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Zastanawiająca sprawa... Kierownik serwisu zagadywał mnie podczas składania jednej z reklamacji i oznajmił mi, że moje obawy o to iż auto pochodzi z Turcji są bezpodstawne. Według niego są o wiele lepiej wykonane niż europejskie i z powodów tańszej produkcji stosują lepsze materiały tapicerek itd. Bo Renault zakreśla pewne normy a te normy mają widełki, materiały wykorzystywane do wykończenia auta są prawie w całości "regionalne". Szkoda ,że jak oglądałem inne auta w salonie to nie mogłem znaleźć żadnego bubla w spasowaniu elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Kolego vorph na Downlodzie znajdują się serwisówki. W jedej z ich masz wymiary szczelin pasowania poszczególnych elementów, ściągnij sobie i porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi