krissogl Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Witam wszystkich, mam problem z dziwnym dźwiękiem przy zamykaniu drzwi. Mianowicie drzwi się zamykają bez problemu tylko że podczas zamykania słychać taki bardzo skrzeczący dźwięk jakby zamykały się z jakimś wysiłkiem ;) Problem dotyczy tylko lewych tylnych drzwi a przy otwieraniu tego problemu nie ma słychać wtedy tylko takie standardowe pyknięcie otwierania centralnego zamka. Obstawiałbym albo zamek w drzwiach albo siłownik. Co Wy na to? Prosiłbym o pomoc. Dodam jeszcze że samochód ma historię wypadkowa właśnie od strony tych drzwi których tyczy się temat. to tyle pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTrT Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Stawiałbym na koniec życia siłownika, u mnie w też tak było i 2 tygodnie później przestał działać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissogl Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Puki co od pół roku tak działa Dodano: 27 lis 2013 - 19:02 Jak mi się uda to postaram się jutro zamieścić filmik z procesu zamykania drzwi:) Dodano: 28 lis 2013 - 18:44 Jak wczoraj wspomniałem, wrzucam filmik z procesu zamykania drzwi:) Dodano: 28 lis 2013 - 18:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Wyjmij zamek i wyczyść, i nasmaruj smarem białym. Niby zamek jest w takim miejscu że nie powinien się zabrudzić, ale jak go wyjmiesz zobaczysz ile tam brudu na nim jest. Poza tym smar też się starzeje i traci właściwości smarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTrT Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Hej, u mnie ten dźwięk był inny i występował trochę później, bo u Ciebie słychać że to w momencie ruchu siłownika piszczy, u mnie natomiast to było tak że siłownik zamknął i dopiero jak zamknął to dźwięczył Regulamin pkt. 5.7 - przeczytaj i popraw zanim coś wyślesz. Zdałoby się zastosować odpowiednie znaki przestankowe ;) -Prezes Edytowane 7 Grudnia 2013 przez VTrT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1endriu990 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Cześć wam, chciałbym się dowiedzieć czy nasmarowanie pomogło, bo mam ten sam problem. :) Edytowane 29 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi