bartek86 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Witam, mama taki następujący problem, moja Meganka 2003r. 1.9 dci przebieg 180 tys. ostanio bardzo drży silnik a najgorzej jest gdy dodam gazu przy 1100 obr/min, po zagrzaniu i gdy termostat otworzy duży obieg, trzęsie troche mniej. Co to może być?? Edytowane 28 Listopada 2013 przez bartek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Poduchy sinika do wymiany.Przerabiałem to w zeszłym roku po wymianie silniczek ładnie przcuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek86 Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Kolego dzieki za odpowiedź. A myslisz ze trzeba wymienić wszytkie?? Czy wystarczy wymienić tą koło rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Wymieniał mi mechanior,chyba 3 sztuki ,zostawił tą pod skrzynią biegów bo była ok.Ale ta od strony rozrządu to podstawa, już na oko możesz ocenić jej stan,umnie była w tragicznym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Mam ten sam problem z tym iż wymieniłem już wszystkie poduszki na oryginały i nadal mam drgania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganmen Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 U mnie podobnie. Tylko tyle że czasami trzęsie się cały kokpit, a czasami normalnie bez paniki. Przyczyną która była u mnie była zerwana guma - poduszka pod tylnym tłumikiem. Opadł on i całym ciężarem opierając się gdzieś po środku o tunel dawał drgania na przód samochodu. Dziwne, ale warto mieć to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 meganmen zauważyłem wczoraj iż rura środkowa łącząca tłumik z jednej strony a z drugiej tłumik drgań powinna być przyczepiona jakby do karoserii za pomocą wieszaka gumowego a takiego nie mam. Myślisz że to może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi