wojtek7112 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam trochę czytałem o silnikach Dci zęby silnik odpalił prędkość obrotowa musi wynosić kolo 200 obr min dopiero komp poda sygnał na wtryski dlatego na zapych odpala bez problemu ja mam uszkodzony modół świec swiecie nie grzeją ale specjalnie nie mam problemów z odpaleniem przy -10 wystarczy raz zakrecić przy -15 to juz 3 razy kręciłem ale przy -18 to nie dał rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19721 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Wojtek, byłeś na kompie ? Jeżeli tak to jaki komunikat sie wyświetlił przy walnietym module świec na kompie w ASO. ? Czy przy problemach z odpalanie pojawia Ci sie komunikat na kompie w samochodzie injection foult ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Na kompie w aso błąd świec a w aucie injection foult troche moduł mam w bagażniku nie bardzo wiem jak się do niego zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19721 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ale nie miałeś np w Aso na kompie komunikatu niskie cisnienie do dolnej listwie/belce ? Czy od razu wywaliło że to moduł świec. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 kod błędu był sprawdź świece za niskie ciśnienie jest jak rozrusznik za słabo kręci ja miałem komunikat przeładowania sprawdź omomierzem czy świecę są dobre jak będą ok to ściągnij z jednej świecy i podłącz żarówkę i zobacz czy przed rozruchem się zapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19721 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Świece sa ok, sprawdzali to (podobno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 To zobacz czy moduł podaje napięcie na nie stara żarówka np. ref przedni 55W jeden koniec do tego kapturka czarnego drugi do masy wsiadasz włączasz zapłon przy zimnym silniku p patrzysz czy się zapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 ja mam uszkodzony modół świec Nie chciałbym kolegi martwić, ale u mnie podpięty komputer w ASO też pokazuje uszkodzenie modułu grzania świec żarowych. Przy rozruchu zapala się Check Injection. Problem w tym, że panowie sprawdzili świece, instalację, sam moduł i wszystko jest sprawne. Ogólnie nie potrafią stwierdzić, dlaczego wyskakuje błąd modułu i komunikat Check Injection. Na marginesie dodam, że z samym samochodem nie mam najmniejszego problemu - tylko komunikat się pojawia. Ale ale, o check injection i problemach z nim związanych jest osobny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mam pytanie a świece grzeją ?? u mnie także moduł na warsztacie pokazuje ze jest sprawny komputer podaje sygnał na niego i d...a nie grzeje świec zastanawiam się czy z styku 9 nie idzie sygnał do kompa o jakieś awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 A to inna bajka w takim razie. U mnie świece grzeją. Ogólnie wszystko jest sprawne, tylko komputer jakoś nie może się do tego przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosus Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 A mnie sie wydaje ze technologia Renault przerosła mozliwosci naszych autoryzowanych serwisów serwisów i dlatego nikt nic nie wie i kazdy daje inna diagnoze. pozdrawiam a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek79 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 nawiązujac do tych wtrysków to tez mam problem z odpalaniem byłem w ASO i podpiołem pod komputer i okazało sie ze zamałe cisnienie na listwie - auto odpala jezeli pompa wtryskowa nabije cisnienie 250. Magicy powiedzieli mi że to moze byc padnieta pompa albo ktorys wtrysk leje i na poczatek powiedzieli ze trzeba wymienic filtr paliwa i ze jak w nim sa opiłki to znaczy ze pompa pada i koszt naprawy na czesciach orginalnych wraz z robocizna 12 tyś. zł. Wiec kazałem wymienic filter i okazało sie ze cos tam opiłków jest a magik powiedział ze jezeli jest ich ponad centymetr jak sie magnesem przeciaga przy założeniu ze filter ma mniej niz 30 tysiecy zrobione to ze siadła popma. Troche mnie to załamało ale kazałem sprawdzic wtryski na przelew i co sie okazało ze 2 wtryski idealne a 2 wtryski skończone, jeden z nich tak lał ze sie nie dalo testów dokończyc. Mam pytanie czy jak sie wymienia wtryski trzeba je zaprogramowac ? jakie moga byc przyczyny jak wymienie a nie zaprogramuje bo goscie w ASO nie umieli mi na to pytanie odpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 To weź tych swoich magików kopnij w cztery liter..... a może 20 tys. zł. Nowy wtrysk orginalny ok. 600 zł nowa pompa nie całe 2500 zł prosta matematyka nowy całkowicie układ paliwowy 5 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek79 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Magicy z ASO chcieli mi wymienic wszystko zaczynając od baku poprzez przewody paliwowe, pompe, wtryski i wszystko co jest z tym zwiazane a jeszcze powiedzieli mi ze moja pompa kwalifikuje sie do jakiejs parti która im nie wyszła i jak by auto było na gwarancji to by cały układ paliwowy wymienili za free. Niewiem ile w tym prawdy zamówiłem juz dwa wtryski i bede je wymieniał tylko niewiem czy trzeba je programowac czy tez nie ??? i czy sam je moge wymienic czy musi byc ktoś co sie na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19721 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Pracownicy ASO przypominają mi lekarzy którzy przy zapaleniu paznokcia chcą uciąć nogę. Cinek u mnie też na początku kazali wymienić filtr ale nic nie pomogło. Dwa wryski mam też do wymiany. NApisz tylko czy nie zapalał Ci zawsze czy tylko przy dużych temperaturach minusowych. Co do programowania wtrysków to jakiś mechanik powiedział mi że po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów same się programują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi