cinek79 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tomku auto zapala jak chce, to znaczy raz zakreci i za pierwszym razem zapale a czasem krece z 7 razy i dopiero zapali niezaleznie czy silnik jest zimny czy ciepły do tego bład układu wtryskowego na nonstopie mi sie wyswietla. Po wymianie filtra wydaje mi sie ze jest troszke lepiej ale i tak musze wymienic 2 wtryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek25 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam, u mnie sprawa jest dość dziwna. Wymieniłem filtr paliwa, świecę są ok a auto, gdy temp. sięga ok 0 st. to strasznie telepie i słyszę przez dłuższy czas szum, tak jakby pompa podawała paliwo, do tego nie reaguje na dodawanie gazu przez ok 10 sek. Dodam, ze też mam powietrze w przewodzie za gruszką. Natomiast po całodniowym staniu auta na -20 st. auto zapaliło bez telepania i od razu reagował na pedał gazu. Wcześniej mechanicy mówili, że wtryski zaczynają mi lać,poza tym sporo kopci na biało przy odpalaniu. Szykuje się na diagnozę w jakimś serwisie delphi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19721 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Wczoraj wymieniłem 2 wtryski. Całą noc źle spałem mysląc czy rano zapali ;-) . O 8:00 patrze na termometr - 10 stopni. Z duszą na ramieniu wchodzę do swojego samochodu, wkładam karte, wciskam start i...........................zapalił od pierwszego . Czyli u mnie ewidentnie był top problem z wtryskiwaczami. - Nie akumulator - Nie czujnik połozenia wału. - Nie filtr paliwa. - Nie pompa. - Nie powietrze w przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek79 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 no to gratulacje, a mam pytanie czy ci je wkodowali odrazu ?? bo ja mam jednego nie wkodowanego i sam niewiem co otym myslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 tomek19721, ja również gratuluję rozwiązania problemu i witam w klubie użytkowników 1.5 dCi "po przejściach" Jak na mój gust, to opisywana przez Ciebie usterka ewidentnie i od początku dotyczyła lejących wtryskiwaczy. Przy tego typu sprawach zawsze trzeba na początku zawsze pomyśleć o rozwiązaniach najprostszych i najbardziej oczywistych. W końcu to nie rakieta kosmiczna, tylko samochód Pozostaje tylko życzyć bezawaryjności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek19721 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Cinek, wymiane robiłem w ASO trochę po znajomości. Od razu mi wprowadzili w kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosus Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 No to milo widziec ze problem rozwiazany. Gratuluje. U mnie na szczescie pomoglo jednynie zalanie lepszym paliwem oraz nowym aku. pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 sosus, a czy wcześniej (przed wymianą aku), przy nieudanej próbie odpalenia wyświetlał Ci się komunikat "Injection fault" lub "Check injection"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek79 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 no i sie wyjasniła sytułacja umnie z "Injection fault" wymieniłem 2 wtryski i auto teraz tak zapala jak nigdy, tak szybkiej reakcji nie widziałem. Juz nie krece po 5 razy zeby odpalic, jednak wymiana lejących wtrysków robi robote. Ja bym proponował załorzyc temat pod nazwa "Injection fault" i napisac sugestie ze pierwszym krokiem to sprawdzenie na kompie cisnienia na listwie, jezeli marne to wtryski na przelew i jesli leja to to co najgorsze zakupienie nowych i wymiana, ale sa tez dobre tego strony bo autko wtedy zapala po 2 sekundach od nacisniecia przycisku start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 To nic,tylko gratulować. PS. Ile nowe wtryski kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 ale sa tez dobre tego strony bo autko wtedy zapala po 2 sekundach od nacisniecia przycisku start. No to chyba masz turbo świece żarowe jak po nocy odpal w ciągu 2 sekund:))))) W kazdym razie wiem o co chodzi ten czas troche nie realny, ale ważne że zapala za 1 razem i kiedy się chce. Gratuluje, że problem został załatwiony i juz możesz spokojnie brykać swoją MII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek79 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 wtryski załatwiłem po znajomosci po 500zł ale na allegro widziłem nowe po 600zł. Jesli chodzi o zapalanie to po nocy to od mometu podgrzania swiecami zapalił po 3 sekundach a na ciepłym zapala po 2, a dawniej na ciepłym to było jeszcze gorzej niz po nocy, czasem nawet z 7 razy naciskałem start. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosus Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Chiller tak mialem komunikat o injection fault, mysle ze u mnie wtryski tez leja ale moze jeszcze nie groznie. Bo teraz do -10 to nawet nie jeknie tylko zapala od razu. Jak jest bardzo zimno to najpierw lapie jeden to slychac , ale zapala za pierwszym razem. pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 sosus, nie chcę Cię martwić, ale u mnie było podobnie. Tzn. po wymianie aku na nowy 60Ah/640A autko zaczęło normalnie odpalać, ale trwało to może miesiąc/dwa. Po tym czasie usterka z "Injection fault" wróciła. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosus Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 No zobaczymy, na razie wszystko jest ok, ja mam to auto raptem 1 miesiac, wiec malo moge na jego temat powiedziec. W rozmowie z Tomkiem, któremu udalo sie usunąc te niesympatyczna usterke, wywnioskowalem ze problem byl juz widoczny w zeszlym roku a potem gdy temp sie podniosla przestał byc klopotliwy. Licze wiec na to ze jezeli teraz nie jest to klopotliwe to na wiosne tym bardzciej, a jak nie to trudno wizyta w ASO nas czeka. pozdrawiam a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi