roll37 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Witam! Mam problem z moim clio, rok 2004, 1.2 16v, 75km benzyna. Przebieg 87000. Dzisiaj podczas jazdy po mieście zaczęło nim strasznie szarpać i zapaliły się kontroli STOP oraz ta kontrolka od akumulatora. Po tym zajściu zjechałem na pobocze i nie mogłem ruszyć, dopiero po zgaszeniu silnika i odpaleniu go ponownie mogłem kontynuować jazde, ale po 300m problem się ponowił, zrobiłem to samo co wcześniej i tym razem już było ok. Co jest przyczyną takiego szarpania i świecenia tych kontrolek, kiedyś już był przypadek lekkiego szarpania ale przy prędkości ok 90km/h dzisiaj była to prędkość maks. 40km/h. Dodam tylko że jest on świeżo po wymianie rozrządu, oleju oraz wszystkich filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Na forum CLIO chyba znajdziesz użytkowników tego auta i silnika... W megankach i sceniolach takie nie występowały... A jeśli ktoś z userów tego forum takie auto przypadkiem i sporadycznie posiada, to nie znaczy że musi znać odpowiedź... Tu możesz przeglądnąć tematy o większych silnikach benzynowych i podobnych problemach, może tam znajdziesz podpowiedź czego szukać u siebie.. http://megane.com.pl/forum/190-silnik-i-osprzet-mechaniczny-skrzynia-biegow-wydech/ Edytowane 20 Grudnia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roll37 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi