Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Proszę o opinie

Leszek_ZG

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie nie. Ten silnik jest za słaby do kombi na dodatek po tym przebiegu zacznie się meksyk z awariami :)

Zapytaj czy faktycznie ma książkę serwisową i jak masz blisko to możesz ją sprawdzić, ale ja nie polecam osobiście.

Ten silnik jest za słaby do kombi

Jeździłeś ? bo mam wrażenie, że nie. Za słaby na co ? Do wyścigów spod świateł, wyprzedzania z prędkością swiatła wszystkiego na drodze, to rzeczywiście nie nada się.

po tym przebiegu zacznie się meksyk z awariami

Doświadczyłeś ? Czy jesteś kolejnym znawcą powtarzającym zasłyszane bzdury ?

ale ja nie polecam osobiście.

Oczywiście na podstawie wieloletniego doświadczenia z tymi silnikami.

Leszek - zdjęcia zrobione, że nic nie widać poza konkretnym wgnieceniem z tyłu progu od kierowcy. Na przebieg nawet nie patrz.

Omijaj komisy jak tylko można. Poszukaj coś z prywatnych albo jakieś pofirmowe.

Wygląda na to,że oprócz progu (lewy tył) są drzwi lewe tylne a i jest wgniecenie na prawym progu zaraz za przednim błotnikiem.Przód do sprawdzenia.Tylny zderzak podrapany (czyżby jakaś pofirmówka?)

Wnętrze podniszczone i wygląda na wymianę poduszki w kierownicy (z uboższej wersji).

Co do silnika-jeśli olej był wymieniany zgodnie z zaleceniami fabrycznymi,to można się spodziewać kłopotów z panewkami.Warto sprawdzić od jakiego producenta jest ukł. wtryskowy.

A 80 KM - przynajmniej na mandatach się zaoszczędzi i na dwumasie.

Kolega sKarlosMegane strasznie nerwowy, ale to pewnie dlatego, że sam ma 1.5 dci.

Jeździłeś ? bo mam wrażenie, że nie. Za słaby na co ?

Owszem miałem okazje się przejechać kilka razy. Wystarczy poświęcić 10 sekund żeby zerknąć na mój profil i wiedzieć, że nie zwykłem ścigać się spod świateł z wiadomych przyczyn. Wyprzedzanie nie wszystkiego, a po prostu ciężarówek w trasie meganką z tym silnikiem w kombi jest uciążliwe.

Doświadczyłeś ? Czy jesteś kolejnym znawcą powtarzającym zasłyszane bzdury ?

Złośliwość to podobno oznaka inteligencji, jednakże bardzo niechlubna. Wymiana oleju zgodnie z zaleceniami powodowała dokładnie to co napisałem i co kolega extreme666 słusznie z resztą sprecyzował i potwierdził.

Edytowane przez Boss