meganecoupe02 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Lukas.s, tą opaskę musisz śrubokrętem płaskim podwadzić tak żeby zeskoczyła. Możesz też ją wywalić (rozciąć) i zastąpić zwykłą opaską zaciskową. Przy tym rozbieraniu uważaj na gumową uszczelkę (duży oring) która jest między filtrem powietrza a przepływomierzem bo łatwo ją przerwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 hmm... nie pomyślałem o tym :-> Za tydzień drugie podejście Co do uszczelki to nie wygląda ona na taką co mogłaby się zerwać, ale dobrze wiedzieć. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztoftad Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Czy można jeżdzić bez szkody dla silnika z odłączoną kostką przepływomierza.jakie może powodować to następstwa np. większe zużycie paliwa !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Można ,byle nie za długo.Silnik pracuje wtedy na ssaniu.Zużycie paliwa większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki252 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 witam, też mam rozwalony przepływomierz... jechałem samochodem do pracy, wyjechałem to nie poczułem nic bo po osiedlu, i troche aut poza tym na zimnym nie przekraczam pewnych obrotów... no a później ... temp. ok aut mniej no to gaz i lipa. 2tys 3tys a on nadal przyśpiesza jak bez turba więc zatrzymałem się ... postałem chwile zgasiłem silnik odpiąłem przepływke i ruszylem ... no i szatan:D Paliwa auto nie pali mi ani troche więcej zaryzykował bym że nawet mniej. 5,18 - 5,22 (trasa) prędkość koło 120-170km/h z odpięta przełlywką, z zapiętą miałem problem ze 100km/h. Jednak zauważyłem jeden problem. U was to nie wstępuje wg tego co piszecie. Jak miałem sprawną przeływkę auto z łatwościa osiągało 200km/h i ogólnie bardzo szybko przyśpieszało na wysokich (od 3do 4tys) obrotach (na 1,2,3,4,5) z odpiętą przepływką niestety jest gorzej ... do 140km/h jest ok powyżej już nie jest tak różowo ... ogólnie na każdym biegu powyżej 3tys zauważyłem mniejszą moc, aczkolwiek jedzie i nadal przyśpiesza. i jescze jedno, gdy przepływkę podłączyłem to nawet na luzie po wciśnięciu gazu jakby ciężej mu było. To Słychać. mam wrażenie jakby wskazówka obrotomierza wtedy przytyła. ostatnio próbowałem ją wyczyścić (przepływkę), opaskę męczyłem z godzine ale już wiem jak ją odpiąć (zapięcia są od strony kabiny ;/). Wyjąłem go i na siatce miałem sporo much, ciśnienie powietrza i po krzyku. Wszystko wewnątrz było czarne. Piszecie o jakimś druciku ja mam ich tam 6 jeden kpl. wystaje po prostu z obudowy i kończą się jakąś czarną kulką (wcale nie są takie delikatne ), pozostałe wiszą na jakimś wysięgniku i są płąskie (jak blaszki), i jest jeszcze jakieś coś jak lustereczko. U mnie po wyczyszczeniu nadal zostały na nim plamy. No nic kontynując druciki z czarnych zrobiły się srebrne tak jak lustereczko, ale co by zaszaleć wrzuciłem ten przepływomierz do zbiorniczka z benzyna ekstrakcyjną wtedy byl juz glancuś nawet w środku (plastyk się nawet wymył ten z wnętrza), niestety po podłączeniu nie działa i nadal jeżdżę z odpiętą ;/ czyli czas na nowy? czy jest jakiś sposób jeszcze na reanimacje a może ta kąpiel mu zaszkodziła? p.s. megane dawno nie puscila zdrowego dymka... ;/ martwi mnie to. (a oleju po 10tys mam tyle ile wlałem). a nie jeżdże delikatnie (oczywiście tylko gdy temp! jest ok!) Przepływomierz simens (nr nie pamietam ) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 majki252, nr możesz ściągnąć z starej przepływki. U mnie czyszczenie nie pomogło, póki co śmigam na używce, oryginał kosztuje ok.600zł na allegro :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Panowie może źle go czyście? Ja uratowałem nie jeden przepływomierz i działa jak nowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki252 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Lukas.s - wiem wiem ze moge spisac ze starej ... po prostu go nie pamietam SpecPC - Napisalem dokladnie jak czyscilem przeplywke, wiec mozesz ocenic czy zle czy dobrze... pytalem kilku mechanikow ... powiedzieli ze czyszczenie pomaga raz na sto. Wiec prosze przeczytaj co zrobilem i powiedz mi czy moge cos jeszcze zrobic...? dzieki pzdro. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Witam koledzy, a czy jak odczyt komputera wskazał na przepływomierz i czujnik położenia wału. Myślicie, że to pewna diagnoza? Wymieniona Przepływka i naprawiony rozrusznik( czyszczenie, wymiana szczotek i szczotkotrzymacz)Teraz megi pali od kopa :D Dodano: 07 gru 2012 - 17:34 Koledzy nowa przepływka skończyła się po 2 miesiącach. Na szczęście uznali reklamację jutro wkładam nową część Edytowane 1 Października 2012 przez BILU32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 kupiłeś nowy zamiennik czy nowy oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Chyba zamiennik siemensa, dziś odebrałem nowy po uznanej reklamacji. Założyłem i myślę, że póki co wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi