Mil3k6 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 mam pytanie czy turbina po przekroczeni ok 2500 obr powinna delikatnie gwizdac ?Czy to jest jakis niepokojacy objaw? Nie miałem nigdy silnika dci ani dizla a juz zwłaszcza z turbo wies sie nie znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 nieznaczny gwizd jest akceptowalny (znaczy sie jest na miejscu i pracuje ), nieznaczny określiłbym jako ...hmmm...nieuciążliwy. Na wszelki wypadek możesz zdjąć węże ze suszarki i po włożeniu palca i namacaniu ośki turbinki, zobacz czy ma luz na ośce. Jeśli jest wyczuwalny oznacza że może przycierać o obudowę i stąd pogwizdywania. Zwróć uwagę czy dużo oliwy zjada od wymiany do wymiany, potwierdzi to wytłuczoną ośkę a tym samym jej uszczelnienie. Przy okazji przypomnę: nie katuj na zimno i studź po ostrej jeździe a będzie służyła do końca żywota silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 u mnie jest tak samo gwizdanie nie jest objawem uszkodzenia turbiny ani zużycia dla potwierdzenia polecam przejażdżkę np. nowym passatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mil3k6, Ja ten gwizd po prostu uwielbiam Zaczyna się delikatnie około 1800obr/min i rośnie, rośnie, rośnie..... Nawet na krótkim odcinku drogi staram sie go wydobyć z turbiny. (choćbym miał po 200 metrach bardziej nacisnąć hamulec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 gojgien, normalnie jakbym czytał forum streetracing.pl oni maja tak samo im głośniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 taki gwizd to coś pięknego :-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Dzieki za POMOC ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 załóżcie sobie zaworki upustowe, to sie dopiero będzie działo, co chwile będziecie gazu popuszczać : taaaakie pssssyt jak za WRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Vivaldi, moje zimówki, przy takiej pogodzie jak obecnie, zaczynają świszczeć od 80km/h w górę. To potęguje świst turbiny. Az korci by przekraczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 załóżcie sobie zaworki upustowe w dieslu ? bez przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 U ojca w octavii turbinę baaaardzo słychać (a to jest to samo co w vw, audi czy seat - tak w przybliżeniu). Natomiast w Megi muszę jechać z otwartym oknem i się wsłuchiwać żeby ją usłyszeć. Trochę mi tego brakuje Uważam, że to jest jedyny minus porządnego wyciszenia Zaznaczam, że mam 1.5dci, prawdopodobnie turbina jest tu słabsza (mniejsza?) niż w 1.9dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 jak już się tak tym podniecamy - najlepiej To słychać w tunelu :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 snap, i na parkingu podziemnym, ja mam przelot wydech i też bardzo gwizda kumple z klubu mówili mi ze nie da się zrobić fajnego dzwięku z diesla... a teraz mówią ze mi pięknie idzie basem i gwizda z wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 tak precyzyjnie to na każdym zamkniętym,piętrowym parkingu w centrum handlowym da sie z diesla wydobyć jakiś dźwięk ale ze względu na to ze klekocze i jeździ na niskich obrotach nie ma efektu przy zamontowaniu "sportowego" wydech ale OT :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 dalatego nie mam zadnego tłumika, od silnika do końca rura 2,25"... Koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi