Szelo Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam serdecznie, w moim scenicu 1,6 z 2003 roku od pewnego czasu mam problem z hamulcem ręcznym. Pewnego dnia przy ruszaniu z parkingu ręczny nie chciał "zejść" automatycznie przy ruszeniu tak jak wcześniej. Można go odblokować tylko przez wciśnięcie przycisku, kontrolka działa normalnie, nie ma też żadnego błędu. Problem nie ustępuje od około 2 tyg. Mam w związku z tym pytanie, czy ktoś spotkał sie z podobną sytuacją oraz jak ją rozwiązał? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Sprawdź czujnik nad pedałem sprzęgła i kostkę od potencjometru na pedale gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 te obstawiam czujnik nie jestem pewien, jak go sprawdzić - miałem w rękach czujnik sprzęgła (przerywał tempomat) i po rozebraniu i wyczyszczeniu wyglądał jak nowy. niestety dalej gdzieś przerywał. tylko wymiana na nowy pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi