Szybki12345 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Okazało się że moje Megne II ma całkiem sporą szczelinę między przednią szybą a plastikiem od kokpitu. Szczelina jest wiewidoczna gołym okiem, ale wystarczająco duża żeby leżąca na kokpicie karta parkingowa "wślizgnęła" się i wpadła gdzieś do środka samochodu. Na prawdę dziwna sytuacja, Nasuwa się też kilka pytań: 1. Czy wszystkie Meganki tak mają a może moja jest wybrakowana (np po wypadki bo jestem drugim właścicielem) 2. Gdzie ta karta mogła teraz trafić? Mogła wylecieć od spodu? Mogła tam w środku zostać? 3. Jeśli została to czy czegoś nie uszkodzi i jak ją teraz wyciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 1. Każda Meganka ma taką szczelinę, ale co prawda nie powinno tam nic wpaść(jeszcze mi się to nie zdarzyło, a dużo rzeczy wożę na desce np.kartę parkingową) Tyle ci mogę na razie powiedzieć, bo nie mam pojęcia jak łatwym sposobem ją stamtąd wyciągnąć, ale raczej nie powinna nic uszkodzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witajcie, U mnie w tej szczelinie jest uszczelka (pianka/gąbka?) i nie ma możliwości, żeby coś tam wpadło. W zasadzie to w żadnym samochodzie się z tym nie spotkałem, żeby tam była szczelina [na tyle duża], że coś może zniknąć... Pzdr., konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 U mnie w tej szczelinie jest uszczelka (pianka/gąbka?) Dokładnie, u mnie też. A u ciebie Pojebus12345 nie ma tej pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki12345 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Jako zabezpieczenie jest cienka pianka, ale to stanowczo za mało. Próbowałem wyciągnąć kartę drutem, ale papier jest zbyt elastyczny (znajomy mówił że drutem udało mu się kiedyś wyciągnąć dowód osobisty :)) Na przyszłość będzie trzeba uważać żeby nic więcej nie wpadło :) Edytowane 24 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 A nie dałoby się tego wyciągnąć wysysając? np. jakimś odkurzaczem :) Swoją drogą to później w używanych autach znajduje się wiele różnych skarbów po poprzednim właścicielu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszczak7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Może spróbować przedmuchać powietrzem z kompresora? tyle że może głębiej wlecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Trochę gumy do żucia na końcu drutu i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi