Mati2802 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam, kolejny problem z moim żelazkiem. przy skręcie słychać takie terkotanie typowe dla przegubu zewnętrznego na początku terkotało przy skrecie w lewo nie zawsze raczej tak przy keirownicy skreconej minimum 1 obrót teraz jest już zawsze w lewo na akzdym skrecie minimum 0.5 obrotu i powzej 1 obrotu w prawo. przy przyspieszaniu oczywiscie, gdy wrzuce luz na zakrecie nic nie slychac. Podnosiłem auto na lewarku ręką luzów nie ma na podniesionym kole ruszałem na biegu przyspieszałem i nic nie terkocze ani z jednej ani z drugiej strony. Osłony przgubów całe, przebieg auta niecałe 280 tys. Możliwy przegub zewnętrzny czy przyczyny szukać gdzie indziej? dodam że koło luzów nie ma :) prosiłbym o pomoc bardzo pilne, muszę jechać w trasę, a boję się ze coś się rozsypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Brzdęka jak kręcisz kierownicą lewo-prawo? Jak tak, weź pomocnika. Złap za amortyzator oburącz (kucnij przy kole) a pomocnik za kierownicę i niech kręci na boki. Jak ucichnie to do wymiany masz łożysko amortyzatora. Do SC II koszt 35zł za sztukę. Do wymiany obie strony. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez TheOktik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2802 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Na postoju nic nie brzdęka, tylko przy ruszaniu i w czasie jazdy na zakrętach na biegu :/ Objawy w 100% pasujące do przegubu ale na podniesionym kole luzu ani dźwięków nie ma ;/ Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Mati2802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Przegub zewnętrzny ewidentnie jak dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2802 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 możliwe to żeby na podniesionym kole ruszajac na biegu nie terkotał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 U mnie nie terkotał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2802 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki bardzo za pomoc, wymienię zobaczymy czy podziała :) Dodano: 07 lut 2014 - 15:51 Auto aktualnie u mechanika, zobaczymy czy pomogło :) I wszystko dobrze, auto wpadło lewą stroną w dziurę i w przegubie wybiło dołek i terkotało :) dziękuję wszystkim za pomoc, do zamknięcia :P Edytowane 8 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi