qwerty1234 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 a jak bym miał zamocować te D do linki? Co do wymiarów to chyba są na tej stronie Linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrektbg Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam dzisiaj wlasnie naprawialem u siebie ta linke sprawa jest prosta trzeba kupic linke do przerzutek tylnich do roweru oraz taka mala srubke zeby linka przez nia mogla przejsc koszt 0,80zl w zamku jest taka dziurka do ktorej zamontowana byla stara linka trzeba to rozwiercic wiertlem 7 badz 8 pozniej napiac linke i skrecic ta sruba gotowe. Efekt szybo tanio i sprawnie polecam przerazila mnie cena za nowa 100zl i opalcalo sie takim sposobem :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beniamins Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Przeniesiono do już istniejącego tematu Cześć ;-) Mam MEGA problem :/ Otóż spaliła mi się żarówka. No więc śmig do sklepu zakupiłem i czas na montaż, ale w tym momencie zdziwko ponieważ ciągnę za cyngiel we wnętrzu od otwierania maski a tu klapa... Tzn. Do pewnego stopnia idzie, ale coś jakby go blokuje, a nie chce mocno ciągną, żeby czegoś nie urwać :-( Maska na pewno nie zamarznięta, ponieważ całą sytuacje powtarzałem po trasie 200 km i półgodzinnym postoju gdzie silnik miał optymalną temperaturę, a cała maska była ciepła i sucha więc tymbardziej zamek w środku nie był przymarznięty :-? Panowie co mogę zrobić, aby to otworzyć? :/ Problem jest o tyle, że jeżdżę na jednej żarówce z przodu (od pasażera) i czuje się jak ślepy w okularach w nocy :-( Ktoś pomoże? Jakieś propozycje? Będę Bardzo Wdzięczny za każdą wskazówkę :) powyżej masz 1,5 strony wskazówek- gojgien [ Dodano: 2010-12-04, 13:10 ] Kurcze... Samochód postał na słońcu i maska się otworzyła, ale teraz nie da się zamknąć :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashionstreets Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A jak podniesc maske w coupe z 96. Tam wylamanie kratek nie wchodzi w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 fashionstreets, tak jak napisano w 5 poście na 1 stronie tego tematu i późniejszych, dotyczących M I Ph I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 W moim przypadku pozostało tylko zdjąć dolną osłonę chłodnicy. Jeśli nie chcesz kombinować przy kratce to pozostaje kanał i dojście od dołu, jeśli uda się zdemontować osłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hejol Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 A u Mnie linka się przetarła w cięgnie( wajcha)co się otwiera w kabinie klapę zdjęcia parę postów wcześniej .Wystarczyło skrócić pancerz z linki złączka elektryczna zamiast zakończenia w orginalnej lince wałeczka i włala wszystko działa klapa się otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYLO Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 A co myślicie nad pomysłem zamontowania zamiast linki to siłownika od centralnego zamka i otwierania przedniej maski przyciskiem ? Mi też się zerwała linka koszt linki 70zl koszt siłownikó ze sterownikiem 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 SZYLO, Jakie 70 zł. W rowerowym kupisz za parę zł. Trzeba tylko potem końcówkę odpowiednio zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYLO Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 hmmmm. no właśnie bo mi to sama końcówka poleciała i ta metalowa tulejka co jest na końcu pancerza, kiedyś miałem takie końcówki skręcane od sprzęgła w motorze wsk albo romecie ! hmmmm. pochodze po sklepach i poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Witam. Właśnie dzisiaj musiałem awaryjnie otworzyć maskę żeby dostać się do akumulatora. Bardzo łatwo ją otworzyć. Trzeba sięgnąć do zamka klapy od spodu (między zderzakiem a chłodnicą oczywiście). Wymacać sprężynkę, której fragment widać w szparze między klapą a zderzakiem. Następnie palcem przesuwać po sprężynce w prawo do takiego "dzyndzla", do którego zamocowana jest linka i pchnąć go w prawo, i jest odblowowane :) . Minuta roboty. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaho24 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 W Megance I po lifcie od spodu rękę miedzy chłodnicą a belką może włozyć dziecko! Zostaje wycięcie kratki wlotowej powietrza. U mnie za brakiem możliwości otwarcia maski stał skorodowany zamek. A też myślałem że linka. Dlatego apeluje nasmarujcie zawczasu zamki a wielu nie będzie musiało wymieniać póżniej linki albo odblokowywać skorodowanego zamka. Nasmarowałem zamek i klapa się otwiera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzanios Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam http://forum.meganecoupe.pl/viewtopic.php?t=22546 Pod linkiem znajduje się tutorial jak otworzyć maskę w Megane Coupe ph1. Mam nadzieje, że komuś się przyda. Tutorial jest mojego autorstwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Niestety ale zdjęcia są już niedostępne, dobrze było by to poprawić. Zachęcam do stworzenia pdf-a i umieszczenia na downloadzie. Poza tym powinieneś podać, że należy się zalogować ma MCKP - taki jest wymóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzanios Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Niestety nie mogę wysłać PDF'a:/ Wywala błąd:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi