Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II Hatchback

ptaku_1

Rekomendowane odpowiedzi

Połączono z już istniejącym tematem.

Ładnie wygląda jak na moje oko laika, trochę niepokoju budzi przednia tablica (troszke pogięta) ale to może było nic straszengo. Jak się do weekendu nie sprzeda to chyba podjadę obejrzeć.

http://tablica.pl/oferta/renault-megane-2006-CID5-ID4Sxah.html#c21331366f

Mam jeszcze pytanie czy w Megane występują może elementy plastikowe lub z aluminium w nadwoziu (np w 307 błotniku są w plastiku a w vectrze maska z aluminium), chodzi o pomiar lakieru.

Edytowane przez damiar

Bok kierowcy ma cienie między drzwiami, może tak światło pada, ale nie widzę tam też naklejki koło nadkola. Ale nie jestem pewien. Co do plastikowych elementów. Przednie błotniki są plastikowe i dolna część tylnej klapy też. Pozdrawiam.

Z jednej strony nie widzę naklejki na błotniku. Tablica krzywa, bo on puknął komuś albo ktoś mu kopnął czy obcierał nogą o zderzak, bo widać zdarty lakier przy znaku loga.

Edytowane przez aston76

jaki golas: jest klima i lusterka na elektryce, reszta gadżetow jest tylko po to żeby się psuła ;) czyli nie potrzebna :P

Edytowane przez ptaku_1

Oglądałem, cały malowany (jedynie maska miała poniżej 200um) na dachu szpachla 620um. Szukam dalej.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

Edytowane przez ptaku_1

Połączono z już istniejącym tematem.

Chyba się przejadę obejrzę, a może ktoś coś potrafi powiedzieć o tym egzemplarzu?

http://tablica.pl/oferta/renault-megane-1-6-2004-salon-polska-114-tys-zadbany-CID5-ID4TVCJ.html#45e10bd522

Witam

Jestem właścicielem tej Meganki która podobno jest po dzwonie, ma straszny przebieg itd. ale zacznę od Smarta, Smartem przemieszczała się moja kobieta która robiła mnóstwo kilometrów jeżdżąc po Warszawie i okolicach (taka praca) dlatego szukaliśmy alternatywnego zwrotu kosztów paliwa. Samą megankę zakupiłem od znajomej z Warszawy która jeździła tym autem od nowości, kupiłem auto które miało przytarty prawy błotnik i wgniecione drzwi od strony kierowcy, kupiłem samochód z zamiarem 'zrobienia' go po siebie tzn. zrobienie tych usterek na karoserii oraz takie rzeczy jak przyciemnienie szyb oraz oklejenie elementów wewnątrz pojazdu. Aby auto ładnie wyglądało poświęciłem troszkę czasu oraz pieniędzy, nie lakierowałem tylko uszkodzonych elementów tylko cały samochód z racji takiej aby żaden element nie odróżniał się kolorystycznie od reszty elementów. Na koniec zamieszczam zdjęcia tuż przed lakierowaniem. Pozdrawiam Adam Kardyka. (odpowiem na każde pytanie odnośnie tego samochodu).

Dodano: 08 lut 2014 - 23:04

Dodam, że napisałem wcześniej w poście, że kupiłem od drugiego właściciela tylko dlatego, że od nowości jeździła nią kobieta, a później jej syn (w dokumentach samochód nie zmienił właściciela) od którego konkretnie zakupiłem auto. Pozdrawiam.

post-55751-0-43058600-1391896571_thumb.jpg

post-55751-0-06592300-1391896588_thumb.jpg

No to nie potrzebnie malowałeś całość, skoro uszkodzone były dwa elementy. Nie powiem, bo auto prezentuje się na zdjęciach pięknie, ale szkoda że tylko na zdjęciach, czemu nie napiszesz tego w ogłoszeniu sprzedaży, co było z autem nie tak? Wyobraź sobie że ze znajomym jechaliśmy 900km po auto z ogłoszenia bo było piękne na zdjęciach, właściciel przekonywał że jest piękny i ok, a w realu okazało się nie warte połowy ceny i wróciliśmy [CENZURA] . Jak nie wiem do domu, Ty byś się nie wkurzył? Na paliwo poszło nam 800zł.

Na forum wysławiamy się cenzuralnie <czerwona> ;) - Prezes

Edytowane przez Prezes

Zrobiłem tak, aby odświeżyć samochód, wtedy byłem może troszkę bardziej nastawiony na to aby mieć ładny samochód dlatego zasugerowałem się podpowiedzią lakiernika aby zrobić ją całą. Uwierz mi, że jak ktoś mnie tylko pyta przez telefon co było robione to natychmiast o tym mówię ;)

Meganka z Legionowa ładnie wygląda wiem bo oglądałem, niestety tak jak bylo wcześniej pisane ma drugi lakier, jak ktoś szuka na dłużje auta to może to nie mieć wpływu, ale jak ktoś szuka auta na rok to póżniej cieżka taką malowanke sprzedać.

AdamKar lakiernik zrobił Cię w konia i chciał więcej zarobić malując całe auto, tak się nie robi.

P.S. Nie znam tego forum ale czemu połączono moje wątki? Ładnie je opisałem miejscowościami (meganka z legionowa, konstancina, piaseczna) i inni userzy mogli latwo wiedzieć o jakim aucie mowa. A tak wszystko sie miesza.

Kolego jeden unser, jeden temat zakupu auta (model). Aston76

Edytowane przez aston76

P.S. Nie znam tego forum ale czemu połączono moje wątki?

W takim razie proponuję wrócić do lektury regulaminu, który kolega zaakceptował podczas rejestracji.

Zasada jest prosta - jeden użytkownik, jeden temat dotyczący zakupu auta. Nie ma sensu zakładać ciągle nowych wątków, skoro dotyczą one tego samego.

Jeśli koniecznie kolega chce sobie je tak opisywać miejscowościami, to nie widzę problemu, żeby czynić to w poszczególnych postach, gdzie linkowane są ogłoszenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!