hydrocarbon Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Witajcie, Przymierzam się do zakupu meganki co nie powinno dziwić skoro tu piszę ;) Mam prośbę do was o opinię czegoś takiego: http://otomoto.pl/renault-megane-auto-z-gazem-sekwencyjnym-C31924281.html I jeszcze drobna kwestia... nie śmiejcie się. Co to za silnik? I gdzie ma akumulator? Normalnie w większości 1.6 jest na widoku a tu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Co to za silnik? 16-zaworowy dobry do gazu I gdzie ma akumulator? Patrząc na zdjęcie to po lewej stronie schowany przy podszybiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydrocarbon Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ale dlaczego akumulator jest tam tak nietypowo pod podszybiem? W większości tych silników jest na wdoku. Przynajmniej w tych co oglądalem. To jakaś nietypowa seria czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Bardzo typowa seria,dopiero pod koniec produkcji tego modelu,akumulator umieszczono z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydrocarbon Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Acha. To dzięki za rozwianie wątpliwości co do akumulatora ;) A co ogólnie myślicie o tym egzempalarzu z linka? Ile można by stargować? ;) A tak generalnie, to nie ma potem problemu, woda nie leci na ten akumulator? Na co tam trzeba być w tym miejscu uczulonym? Edytowane 11 Lutego 2014 przez hydrocarbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Autko wygląda bardzo ładnie. Jednak zdjęcia takie, że nie widać miejsca kierowcy i nie można ocenić zużycia wnętrza. Chociaż widać, że fotel troszkę powygniatany. Silnik raczej myty. Jak sprzedawałem swoją M1 to tak ładnie wyglądała na zdjęciach, a miała prawie 300tys km przejechane. Także sprawdzaj przebieg i się targuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 A tak generalnie, to nie ma potem problemu, woda nie leci na ten akumulator? Ja wprawdzie mam diesla, ale u mnie akumulator jest dokładnie tak samo umiejsowiony jak w tej niebieskiej magance i nie ma z tego powodu jak na razie żadnych problemów, więc się nie obawiaj :)Apropo samego auta to uważaj bo silnik chyba faktycznie umyty, dlatego sprawdź dokładnie czy nie ma jakiś poważniejszych wycieków. Tak nawiasem to rejestracja do Kielc zupełnie nie pasuje, ale to akurat może tylko z miejsca zameldowania np. wynikać. Taki kapturek plastikowy od tylnej wycieraczki się zgubił gdzieś, ale to tak z przymróżeniem oka, auto ma około 13 lat przecież :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 woda nie leci na ten akumulator? Jeśli już to woda przepływa kanałem pod akumulatorem. Jedyną wkurzającą rzeczą z tym związaną jest to że kiepsko się go stamtąd wyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydrocarbon Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Tak się wciąż przyglądam temu autku i patrząc się na pas przedni (nie wiem czy to dobrze nazywam) wiadać dwa takie bielsze ślady odchodzące po obu stronach chłodnicy. Jakby przymalowane czymś... No i ta chłodnica wydaje się mi na zdjęciu jakaś wklęsła. Mylę się czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi