Ali1 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 1) Co myślicie o kupnie używanego megane u dealera? 2) Który dealer jest najbardziej rzetelny jeżeli chodzi o sprzedaż używaneych samochodów, a którego lepiej omijać z daleka? 3) Czy bazując na rozmowie tel. ze sprzedawcą jechalibyście 500km po samochód czy ryzyko, że rozmija się z prawdą bądź nie mówi wszystkiego jest zbyt duże? 4) Czy waszym zdaniem ceny w jakich dealerzy sprzedają używane samochody są dużo większe niż osoby prywatne? 5) Może ktoś z klubowiczów kupił samochód w ten sposób i może polecić konkretnego dealera? 6) Programy sprzedaży Peugeot używany gwarantowany i citroen select, a także pewne auto Toyoty przynajmniej na oko wyglądają uczciwie. Co myślicie o kupnie samochodu w którymś z tych systemów? Jak na tym tle wypada Renault? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daros5 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Zależy jaki dealer. Z nimi też jest mała loteria aczkolwiek dużo pewniejsze źródło informacji niż u handlarza czy w komisie. Jak szukałem Meganki byłem m.in w salonie Renault na Alejach Jerozolimskich w Warszawie, to jak powiedziałem dealerowi, że szukam auta które ma mi posłużyć kilka ładnych lat, to szczerze odradził mi ten zakup. Co prawda po głębszych oględzinach i tak bym go nie kupił;) ale wgląd do pełnej dokumentacji miałem. Z salonami oddalonymi o kilkaset km konaktowałem się telefonicznie to mówili o wypadkowości auta, jakie elementy malowane itp. Natomiast widziałem kilka tematów na forach, że tam też lubią ukrywać część informacji. Często w tym kontakście padał salon toyoty w Wawie. Aczkolwiek tu sugeruję się opianiami forumowiczów. Wniosek taki, że nieważne jakie źródło należy być ostrożnym. ;) szukałem przedewszystkim w salonach, a wkońcu kupiłem od prywatnego uzytkownika ponad 2 tyg temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali1 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 A jeżeli można wiedzieć to co dokładnie udało ci się kupić i za ile? Ten salon Toyoty to masz na myśli ten w Markach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Pierwsza sprawa to,czy auto jest objęte którymś z programów czy może dealer wystawia ale z komisu (teoretycznie) przysalonowego.Jeśli nr.1 - można zaryzykować dłuższą podróż,jeśli nr.2 to najczęściej jest takie samo dziadostwo jak u innych handlarzyków.Co do cen-spora różnica ,ale dealer musi zarobić i na używanym. I jeszcze jedna ważna sprawa - przy zakupie sprawdzaj kto Ci sprzedaje auto - bardzo często do oferty dealera doklejają się różni znajomkowie i kolesie.A to jest już duże ryzyko. Jeśli chodzi o opinie o dealerach,to bardzo uważaj na komis obok salonu japońskiej marki "H..da" - Kielce na wprost MAkro oraz na Domaszowskiej -francuski producent.Kiedyś w Masłowie dawny fiat miał na placyku dużo rupieci,a czy po zmianie patrona na hiszpańską markę coś się zmieniło , to już musisz dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Znam przypadek kiedy to w aucie zostawionym u dealera ubyło kilometrów. Kolega się zdziwił widząc w ogłoszeniu swoje auto z innym przebiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi