Sroczek Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam po raz kolejny zwracam się do Was z prośbą o poradę. A mianowicie czego objawem może być dźwięk tak pracującego silnika. Silnik 2.0 w benzynie, który po rozgrzaniu na biegu jałowym pracuje jak diesel z 90 lat. Obroty nie falują, utrzymują się na równym poziomie, oleje i filtry wymieniane na bieżąco a nawet częściej. Przepustnica czyściutka a pomimo to silnik pracuje jak traktor. Poniżej film przedstawiający pracę silnika: http://www.youtube.com/watch?v=N96Ay0XowWI Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisy Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 KZFR?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroczek Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Szczerze nie mam zielonego pojęcia. Szukam, czytam ale wciąż nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisy Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Sprubój odłączyć wtyczkę od czujnika KZFR , znajduje sie ona nad wlewem oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 poduszki silnika. Aż się zdziwisz... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroczek Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Ufo z autopsji czy tylko przypuszczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 obstawiam KZFR albo przestawiony rozrząd. Masz moc na wysokich obrotach czy "muł"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroczek Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Samochód jak jeździł tak jeździ. Zero spadków mocy. Dźwięk doprowadza mnie do szału plus to, że w aucie wszystko "jeździ". Wibracje nie do wytrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Nie wiem jakie są różnice przy budowie benzyniaka a mojego 1.9dCi ale moja Megi właśnie tak klekotała jak strzeliło koło pasowe wału korbowego. Jak ściągniesz prawe koło i nadkole to je będziesz miał jak na tacy. Zobacz - to nic nie kosztuje a będziesz miał pewność czy to czasem nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroczek Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Jak wrócę z pracy to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 mi klekotał silnik, może nie aż tak jak Tobie, i też diagnozy były różne, ale jeden łebski mechanik bez komputera stwierdził: poduszki, i jak ręką odjął. Klekotał podobnie jak diesel, tak że na postoju wewnętrzne lusterko podskakiwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroczek Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 I wiem wszystko ;) Do wymiany: - KZFR - Rozrząd - Poduszka prawa + lizak Czas sprzedać nerkę. Tak poważnie to dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Nie pojmuję jak KZFR zdechnięte i nie czuć spadku Nm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Normalnie. Zdechnięte kzfr powoduje tylko problemy podczas biegu jałowego, kiedy to powinno być zablokowane (a nie jest). Przy zmianie obrotów koło się odblokowuje i przestawia wraz z rosnącym ciśnieniem oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 I w dolnym zakresie obrotów jest spora utrata Nm i to wyraźnie czuć,dlatego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi