daanielito Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Tydzień temu kupiłem Renault Megane Scenic 2.0 RXE. Jutro, tj. 18.03.2014 kończy się przegląd i ubezpieczenie. Przegląd to wiem, że zrobię. Ale co z ubezpieczeniem? Mam tylko kartkę z numerem polisy i od kiedy do kiedy jest ważna od poprzedniego właściciela. Przepisać ubezpieczenie na siebie? Bo samochód będę rejestrował na dniach na siebie. Wiem, że w dalszej kolejności to urząd skarbowy i później wydział komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Polisę to poprzedni właściciel powinien dać ,a nie tylko kartkę z terminem ważności. Może się mylę ,ale US powinien być przed przerejestrowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daanielito Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Urząd skarbowy to wiem, że przed rejestracją. No nic, jutro się wybiorę od agenta ubezpieczeniowego i się spytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 1) Jeżeli masz fakturę zakupu to US możesz sobie darować. 2) Jedziesz na przegląd rejestracyjny - jak przejdziesz to nie ma problemu 3) Jedziesz do wydziału komunikacji 4) Załatwiasz OC - masz już tablice i auto jest przerejestrowane na Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daanielito Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ale czy bez ważnej polisy ubezpieczeniowej zechcą mi przerejestrować samochód, gdybym się nie wyrobil w czasie? Chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Ważne OC to podstawa w urzędzie,i karta pojazdu by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Jak pojedziesz bez ważnego OC to urzędasy mają obowiązek zgłosić to do funduszu gwarancyjnego. Polisę powinieneś uzyskać od poprzedniego właściciela. Chyba, że się skończyła to wtedy pech. Musisz ubezpieczyć auto na siebie i wtedy do wydziału komunikacji. Kartę pojazdu też powinieneś mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A jak chcesz ubezpieczyć samochód skoro nie masz go przerejestrowanego na siebie? Karta pojazdu również jest potrzebna, jeżeli auto miało ją wystawioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figlet Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A jak chcesz ubezpieczyć samochód skoro nie masz go przerejestrowanego na siebie? Samochód można ubezpieczyć przed przerejestrowaniem. Dostajesz wtedy ubezpieczanie z pustym miejscem na nowy nr rejestracyjny. W ciągu 30 dni zgłaszasz do ubezpieczyciela nowy numer rejestracyjny i dostajesz aneks do ubezpieczenia z wpisanym numerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daanielito Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Nie jest zarejestrowany na mnie to nie mogę ubezpieczyć samochodu na siebie? Kartę pojazdu posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figlet Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Napiszę jak było u mnie: Ubezpieczenie kończyło się we środę a przerejestrować miałem w piątek. We wtorek zawarłem nowe ubezpieczenie (byłem właścicielem samochodu) bez podawania numeru rejestracyjnego. W piątek podałem ubezpieczycielowi mój numer rejestracyjny i dostałem aneks do polisy. To wszystko. Najlepiej zadzwoń do swojego ubezpieczycia i zapytaj, bo ja piszę to na podstawie swojego (Libert...) a nie wiem jak jest u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Kiedy kupiłeś samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daanielito Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Kupiłem 10 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A jak chcesz ubezpieczyć samochód skoro nie masz go przerejestrowanego na siebie? Normalnie. Nie ma z tym problemu. Ubezpieczasz a potem uzupełniasz w ubezpieczalni numer rejestracyjny. Nie robią z tego powodu problemów bo maja klienta :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi